'Tog ima samo u Hrvatskoj' 'Sram Vas bilo!' 'Kakvi ste vi debili!'

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 Zdravko Mamić će u utorak u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održati predavanje na temu 'Tajne poslovanja najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji'. Upad je 50 kuna, piše sportski.net.hr.

Predavanje Zdravka Mamića, naime, organizira udruga MBA Croatia (Master of Business Administration), a moći će ga slušati studenti, diplomanti MBA studija u Hrvatskoj i oni koji su spremni platiti 50 kuna.

Za razliku od tradicionalnih Mamićevih presica, novinari će ovoga puta morati iskeširati 50 kuna ako žele dobiti detaljni uvid u način poslovanja GNK Dinamo, kako su cilj predavanja predstavili u MBA Croatia.

Foto: Screenhsot: MBA Croatia"Kao predsjednik uprave najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji g. Mamić će pričati o tome kako je biti prvi čovjek i operativac tako velike tvrtke. Poslovanje sportskog kluba je ipak nešto drugačije od drugih sektora jer je veliki dio prihoda varijabilan; posebno u Hrvatskoj i na primjeru Dinama. Naime, ekonomska situacija u svijetu i Hrvatskoj utjecala je i na sportske klubove i njihovo poslovanje, a to je kod Dinama posebno izraženo jer klub nema prihode kao ostali klubovi istog ili sličnog ranga. Konkretno, najveći dio budžeta nogometnih klubova iz Njemačke, Engleske, Španjolske, Austrije, Švicarske i ostalih razvijenih zemalja sastoji se od televizijskih prava, prodanih ulaznica, ugostiteljstva na stadionima, marketinga i prodaje navijačkih artikala, a sve to u Dinamu ne čini niti 5 % potrebnog budžeta za održavanje ovako visokog nivoa", stoji u laskavoj najavi koja Mamića predstavlja kao jednog od najuglednijih hrvatskih biznismena.

MBA Croatia je organizacija akademski obrazovanih stručnjaka koji pohađaju ili su završili neki od MBA (Master of business administration) studija, a u sklopu redovitih predavanja iz svijeta ekomonije i politike koja organiziraju, prošlog je mjeseca nastupio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

No, čini se već sada da će Mamićev nastup ostaviti veći trag od gradonačelnikovog. Naime, u kratkom opisu predavača MBA je Mamića predstavila i kao vlasnika Dinama ('gotovo da nema funkcije koju nije obavljao: od navijača, predsjednika pa do vlasnika najdražeg kluba'), što je, između ostalog, izazvalo brojne negativne komentare i uvrede na Facebook stranici udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo samo neke od njih:
"Možete li mi objasniti kako to da ste gospodina Zdravka Mamića predstavili kao vlasnika kluba, obzirom da je GNK Dinamo udruga građana, a po zakonskom okviru u RH vezanom uz udruge građana nitko ne može biti vlasnik iste? Zašto u samom pozivu ispadate teške, ali baš teške neznalice? btw, šaljem dopis svim europskim MBA organizacijama kakvu personu pozivate na svoje predavanje i lažno predstavljate. sretno i čujemo se!".

"Mamić smeće trebo bi držat predavanja u zatvoru a ne u HGK. Mogli ste odmah i Vidoševića i Keruma zvat. Ovo nisu poslovni uspjesi nego javni kriminal i muljaže na štetu građana. Predavanje vam je sranje".

"Poštovani, na stranu nelegalnost i neligitimnost trenutačnog vodstva GNK Dinamo, pa bih vas samo upitao što može više puta osuđivani (pravomoćno) gospodin govoriti o vodstvu ikakve organizacije pred budućim menadžerima uzevši u obzir da godišnje dobiva 50 milijuna kuna javnih sredstava? Ja sam osobno studirao i diplomirao na MBA studiju u susjednoj Sloveniji i gosti predavači su nam bili: CEO Mercatora, Ministar Financija, CFOovi poznatih i respektabilnih firmi, američki i europski eksperti itd. Predlažem da krenete u tom smjeru. LP, Luciano Santini".

"Sram Vas bilo. Kako uzeti gradski novac i oprati ga. To je tema predavanja. Kakvi ste vi debili".

"Gost uznenađenje: naš veliki prijatelj, Joca Amsterdam!"

"Ovo je vrh sarkazma ...tog ima samo kod nas!"

"Evo hint za iduće predavanje: Književnost na ex by Nives Celzius".

"E što vam je ovo trebalo: (Po čemu to najuspješniji? Po posjećenosti, represiji, nepoštivanju članova, kanti za napucavanje u Europi, domaćim igracima iz svog pogona? Sramota!)".