Tko su kandidati za navijački trofej Ultrasa ''Filip Šunjić Pipa''?

Godine 2000. na incijativu Društva prijatelja Zrinjskog iz Beča i predsjednika istog društva Dražana Mihića u Mostaru je dodjeljen prvi navijački trofej ''Zrinjevac''. Tri godine poslje trofej ''Zrinjevac'' je preimenovan u trofej ''Filip Šunjić Pipa'' čije ime nosi i dan danas. Filip Šunjić Pipa je bio istaknuti pripadnik navijačke grupe ''Ultras - Zrinjski'' koji je 2003. nakon nesretnog slučaja izgubio svoj mladi život.

Da bi neki nogometaš dobio ovo vrijedno navijačko priznanje potrebno je prije svega veliki trud i zalaganje u svetom dresu. Potrebno je da nogometaš bude mnogo više od toga i svojim zalaganjem na terenu, ali i van njega pridobije navijače Zrinjskog posebice Ultras-e koji ovaj trofej i dodjeljuju.

Do sada je ovaj prestižni trofej osvajalo deset nogometaša i to: Slaven Musa, Ivica Matas, Armando Marenzzi, Luka Modrić, Zoran Rajović, Ivica Džidić, Sulejman Smajić, Mario Ivanković, Krešimir Kordić i Toni Šunjić.

Ove godine navijački trofej bi se trebao dodjeliti po jedanaesti put, a dodjela trofeja trebala bi se održati na utakmici zadnjeg kola koju Plemići igraju na svom travnjaku protiv Drine.

Za ovaj trofej ove sezone bore se 22 nogometaša koja trenutno brane boje Zrinjskog, kao i nekoliko igrača koji su u zimskom prijelaznom roku napustili redove Plemića, a to su: Igor Melher, Adnan Hadžić, Igor Budimir, Matej Marković, Marin Aničić, Damir Džidić, Ivo Zlatić, Marko Popović, Toni Markić, Pero Stojkić, Mario Ivanković, Vlado Zadro, Davor Martinović, Pavle Sušić, Nemanja Stjepanović, Samir Duro, Levan Kutalia, Hrvoje Miličević, Vernes Selimović, Ozren Perić, Mile Pehar, Ivan Lendrić, Josip Aničić, Pero Zovko, Fenan Salčinović, Mateo Bencun, Mirza Rizvanović, Suvad Grabus...

Iako Zrinjski ove sezone baš i ne blista u svakom slučaju od svih ovih imena navijači će sigurno odabrati prvo ime kluba u ovoj sezoni koje će podignuti ovaj vrijedni navijački pehar.

Izvor: hskzrinjski.info