Tko kaže da nema ulaznica za Hrvatsku i Mađarsku? Ima, ali po 1500 kuna

Domagoj Vida, Ivan Perišić, Ante Rebić, Manchester United, Liverpool, transferi, Domagoj Vida, Hrvatska reprezentacija, Hrvatska reprezentacija, Vatreni, SPORT KLUB, otkup prava, zlatko dalić, Vatreni, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Hrvatska zemlja, Vatreni, Vatreni, FIFA ljestvica, Galerija Aluminij, Hrvatska, Mađarska

Prigode beru jagode. A kako je prigoda više i sezona branja se rastegne. Ne beru se one samo u peti misec kako su nas učili i kakav je u narodu običaj, mogu se brat' cilu godinu i to posvuda. Bez obzira na klimu. Rađaju one svugdi po Hrvatskoj.

Evo, baš sad traje jedna od unosnijih berbi, ove jesenske mora da su posebno dobre kad su skuplje i od vrgoračkih. A di su prigode tu su i, to smo već naučili, jagode. Jer, Hrvati jako vole "jagode".

A “utakmica desetljeća”, ova splitska između Hrvatske i Mađarske, svakako je prigoda za berbu. Kuna. A onda kunama, ako baš želite, možete kupit i jagode. Onako, u želju. Za dobar posal.

 

Za mitski sudar Vatrenih i Mađara u Poljudu mjesto na sjevernoj tribini stajalo je u pretprodaji 100 kuna, “Istok poludi” 150, a “Zapad u napad” laganih 200.

No, 'ko pita koliko košta kad je tolika ludnica za ulaznicama!? Opet se traže veze, opet se kumi, moli, obećava i pravda da karata više nema, opet se otkrivaju daleki rođaci i prijatelji iz prošlosti koje godinama nismo čuli ni vidjeli.

Komad papira sa žigom HNS-a tražen je kao suho zlato. A i cijena će mu, kako je krenulo, biti takva. Poput suha zlata.

Kao i uvijek u ovakvim prigodama pojave se berači željni zarade. Lake zarade. Dobre zarade. Nije lako sadit, zalivat i brinit se o jagodama cilu godinu. A prigode beru jagode. Šta se da vidit i na internetskom oglasniku Njuškalo.hr. Po kojima se more zaključit da su jagode najbolje rodile na Istoku.

Jedan tako nudi tri ulaznice za istočnu tribinu poljudskog stadiona i za svaku pita po 1000 kuna. Drugi pita isto, samo šta ima jednu kartu manje, dakle, dvije. Isto Istok, isto tisuću po glavi stanovnika.

Iz Zagreba se, pak, čovik pravda "na žalost, nisam u mogućnosti doći na utakmicu" pa svoje misto na Istoku, vridno 150 kuna ili mukte dobiveno, prodaje za 900 kuna!? A drugi iz Strožanca pita 850, sve istok, biće sunce tamo bolje grije.

Na Črnomercu istok piza samo 600 kunića, a ima i jedan lik koji za istu tribinu pita bijednih 450!? Ovaj zadnji, ili je puno dobar i skroman čovik ili se tek uči zanatu.

No, apsolutni hit berbe je lola iz metropole koji Sjever (!) prodaje za 1200 kuna. Po glavi. I to nije sve, ima on njih više (koliko?) pa nudi i prigodnu akciju "za narudžbu od 4 karte i više cijena je samo 1000 kn po ulaznici." Ako kupiš jednu, dvi ili tri dat ćeš 1200, a ako vas je četvero i više onda je iljadu po glavi. Ljudi smo, dogovorit ćemo se.

A ako odlučite kod njega kupit kartu za Sjever na sam dan utakmice, eee, onda vam je cijena već 1500 kuna. Pa ti vidi. Oš po 1200, ili na akciju po 1000 za veće komplete ili ćeš pljunit 1500 na dan utakmice. Ima u njega sve. Berač godine. Isporuka u Zagrebu i okolici je besplatna, dostava i na kućnu adresu. Van Zagreba je slanje poštom. Pa kad dođu.

I nisu samo Modrić i društvo Vatreni, vatrene su i paprene i cijene ulaznica. Regularna cijena bila je od 100 do 200 kuna, ove na crno su i do 1500. U tijeku je jedna od jačih berbi. Bila je dobra godina.

Šalu na stranu, svatko od nas će se zapitati, navijač, običan čovik, svatko, kako je moguće da netko nudi "pakete ulaznica"!? Odakle nekomu toliko ulaznica (koliko?) za prodaju na crno? Kako je moguće da za ulaznicu od 100 kuna netko pita 1500 kuna, jesu li u pitanju, možda, i one sponzorske?

I pitanje svih pitanja, tko će te ulaznice na crno uopće kupit ako se zna da je svaka personalizirana na ime i prezime, da će na ulazu u stadion svatko morati pokazati osobnu iskaznicu koja mora odgovarat podacima s ulaznice!?  Ne moš uć na tuđe ime. Ili barem, ne bi smio. Dat 1500 kuna i probat uć na sriću!? Nadat se da te u onoj gužvi redar neće pitat osobnu, da ćeš ipak uć na ho-ruk...

Pitanja su tu, odgovore na njih trebale bi potražiti i institucije kojima je posao da se ovo ne događa.

Ali, dok je naroda bit će i – jagoda. Po 1500 kuna komad.

Slobodna Dalmacija