Tihomir Skoko: Rad s djecom vratio me u nogomet

Tihomir Skoko, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Tihomir Skoko
Na nogometnom turniru mlađih dobi Međugorje Cup 2015., koji se održava na igralištima SC u Međugorju, sudjeluju i četiri mlade momčadi Zrinjskog.

Nastup četiri mlade momčadi

Oni sudjeluju u četiri dobne skupine. Najmlađa ekipa igrača 2006. godišta najviše je do sada pokazala na ovom velikom turniru na kojem sudjeluju 84 momčadi, među kojima je i talijanska Atalanta.

Dječaci koje vodi Tihomir Tiki Skoko najučinkovitija su momčad na turniru. Na četiri utakmice u skupini 2006. postigli su rekordnih 26 pogodaka. Brotnjo su svladali 9:2, Dubrovnik 6:1, Tomislav 4:3 i Union 7:2. U grupnoj fazi njihov igrač Luka Cvitković postigao je nevjerojatnih 10 pogodaka i vjerojatno će biti najbolji strijelac u ovoj dobnoj skupini.

- Ovu našu skupinu prošli smo s osvojenih svih 12 bodova. Nisu me toliko ni iznenadili moji igrači, vjerovao sam u njih. Odlična je ovo generacija koja tek stasava, kazao nam je Skoko.

Na našu konstataciju kako su vrlo učinkoviti jer na turniru u Međugorju su svakom zabili najmanje četiri pogotka svakoj momčadi, a utakmice se igraju dva puta po 20 minuta, Skoko je dodao:

- Na tome i radimo da su što bolji pred protivničkim golom, da što više šutiraju prema golu. Bez šutiranja nema pogodaka i to ih pokušavam prvo naučiti. To djeca prihvaćaju i stvarno su odlični. Napomenuo bih kako je u ovoj momčadi godišta 2006. polovina igrača koji su mlađi godinu dana, odnosno oni su 2007. godište, a to u nogometu na ovoj razini može biti velika razlika, a ovako je to naša prednost.

I Skoko pohvalio Cvitkovića

- I na turniru u Čitluku je proglašen za najboljeg igrača. U isto vrijeme je najbolji strijelac, što govori kako njegove igre u Međugorju, također, nisu slučajnost. Ovdje je 14 igrača koji su izabrani od 70 prijavljenih. Momci su kvalitetni, dobro rade i prava su klapa, kazao nam je jedan od nekadašnjih poznatih nogometaša Zrinjskoga.

- Super je raditi s mladima. Ovo je mene takoreći vratilo u život. Nisam deset godina igrao nogomet. Rano sam prestao i baš mi je nedostajao nogomet. Vratio mi se na najbolji način, kroz rad s djecom. Ovo je stvarno odličan sportski događaj. Oduševljen sam gostoprimstvom i organizacijom. Zahvalio bih se organizatorima koji su prikupili ovako veliki broj momčadi - zaključio je Tiki.

Vecernji list