Teško za povjerovati, ali istinito: Messi ostaje bez 'desetke'?! 'Rekao je: ako želiš, tvoja je'

FC Barcelona B, FC Barcelona, leo messi, nogomet, Lionel Messi, broj, dres, Athletic Bilbaoa, FC Barcelona, messi, leo messi, Ivan Rakitić, FC Barcelona, UEFA, Lionel Messi
Turski je nogometaš ljetos potpisao za Barcelonu, po prelasku iz Atletico Madrida, ali nema pravo nastupa za klub do siječnja kada katalonskom velikanu formalno istječe kazna realizacije transfera.

Turan tek treba dobiti svoj broj na dresu u Barceloni, a u srijedu navečer predstavljen je na Camp Nou s praznim dresom, kao i Aleix Vidal. U Atletico Madridu je Turan nosio dres s brojem 10, a ako je suditi po njegovim riječima, ima tu opciju i u Barceloni. Ne bi to bilo čudno da 'desetka' u Barçi nije u Messijevom 'vlasništvu'.

"Kada sam započinjao u turskoj reprezentaciji nosio sam dres s brojem 14 jer je moj tata ljubitelj Cruyffa, a onda sam preuzeo desetku i u Atleticu. Messi mi je rekao da ako želim desetku u Barceloni, da je moja", izjavio je Turan, ne otkrivši pritom da li je i prihvatio Messijevu ponudu.

Uzevši u obzir da je Barçina 'desetka' postala sinonim za Messija, kao i da ju simolički nosi i u argentinskoj reprezentaciji, treba reći da je ova gesta uistinu velikodušna od njega, čak i ako Turan ne prihvati njegovu ponudu.

sportske.jutarnji.hr