Telegraph: Wayne Rooney možda igra protiv Bayerna

Engleski mediji u ponedjeljak donose senzacionalnu informaciju kako bi se ozlijeđeni napadač Manchester Uniteda mogao pojaviti u sastavu “crvenih vragova” već u srijedu protiv Bayerna. Najbolji nogometaš engleskog prvaka ozlijedio se upravo protiv bavarskog kluba u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Allianz Areni. Bayern je na koncu pogotkom našeg Ivice Olića slavio s 2-1, ali Alexa Fergusona je vjerojatno puno više zabrinula ozljeda desnog gležnja Waynea Rooneyja, strijelca čak 34 pogotka ove sezone.

Nakon prvih je pregleda procijenjeno da će Rooney biti izvan pogona između dva i tri tjedna, ali napadač engleske reprezentacije je već u nedjelju lagano trenirao na biciklu. Telegraph navodi kako Ferguson i dalje stoji iza svoje tvrdnje da Rooney neće igrati dok ne bude potpuno spreman, ali škotski mu je stručnjak ostavio otvorena vrata ako se nastavi oporavljati brže od očekivanog.

Telegraph dalje piše kako iz kluba još uvijek službeno poručuju da će se Rooney vjerojatno vratiti na teren tek u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja u 35. premierligaškom kolu, 17. travnja, ali na Old Traffordu ipak raste optimizam da bi njihova prva zvijezda mogla barem nakratko zaigrati u srijedu. A koliko Rooney nedostaje Manchesteru vidjelo se u subotu kada su “crveni vragovi” poraženi u prvenstvenom derbiju protiv Chelseaja (2-1). Priznao je to i menadžer Londončana Carlo Ancelotti.

Manchester United nije isti klub bez Rooneyja. On je sjajan igrač kojeg je teško nadomjestiti. Berbatov je dobar, ali Rooney je potpuno drugačiji - kazao je Talijan na klupi Chelseaja.

24sata.hr