FOTO/VIDEO  Tako je igrao legendarni mostarski nogometaš Jadran Ćela Topić

Jadran Topić, cosmos , japan
Jedan od njih je i legendarni Jadran Ćela Topić koji nije tako eksponiran u medijima, a postigao je u nogometnoj karijeri nešto što drugi mogu sanjati.

Ćela je karijeru počeo u Veležu, a kao najbolje desno krilo ex države zaigrao je u velikom Cosmosu kao suigrač najboljeg igrača svih vremena Pelea i jedini Hrvat koji je igrao u istoj momčadi sa slavnim čarobnjakom iz Brazila.

Ćela je igrao nogomet u vremenima kada se igralo iz ljubavi i za gol viška od protivnika. Ovaj puta došli smo do snimka utakmice od 14. rujna 1977. godine sa turneje "Pele Sayonara Games" kada je Cosmos gostovao u Japanu na Nacionalnom stadionu u Tokiju pred oko 60.000 glerdatelja, a kažu da ih je isto toliko ostalo ispred stadiona. Protivnik Cosmosa bila je momčad Japana. Utakmica je završila rezultatom 3:1 za Cosmos a jedan od boljih na terenu bio je upravo naš Ćela Topić.

Na video prilogu od 14. minute pogledajte asistenciju Topića za vodstvo Cosmosa od 1:0 na kojoj mu je čestitao i veliki Pele. Na 2:0 povisio je Topić, pogodak na 20. minuti snimke.

Nakon Japana Cosmos je igrao i u Kini, 17. rujna u Pekingu i 20. rujna u Šangaju.