Tajna izbornikovog Facebooka: Otkrio zašto su ga vrijeđale tisuće ljudi!

Igor Štimac, ostavka, Igor Štimac, Davor Šuker, Igor Štimac, Davor Šuker, Hrvatska, Igor Štimac, Hrvatska, Igor Štimac, Vedran Ćorluka, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Igor Štimac, Davor Šuker, Hrvatska nogometna reprezentacija, izbornik Igor Štimac, HNS, Davor Šuker, Igor Štimac, BIH, NS BIH, Igor Štimac, FK Sarajevo, Igor Štimac, Hrvatska, HNS, Igor Štimac, izbornik, novi posao, Igor Štimac, HNS
Četiri mjeseca nakon što je smijenjen, Igor Štimac progovorio je o 'višemjesečnom planu Davora Šukera', ali i svojoj (ne)popularnosti zbog koje je postao 'izbornik s Facebooka'.

"Iz Šukeru bliskih izvora znam da se priča o mojoj smjeni vrtjela mjesecima. Ja sam im samo pomogao i olakšao učiniti ono što su mjesecima planirali", otkrio je Igor Štimac u velikom intervjuu za Jutarnji list.

Podsjetimo, izbornik je nakon drugog poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP ponudio ostavku, a predsjednik HNS-a Davor Šuker prihvatio ju je ekspresno i doveo Niku Kovača. Štimac to objašnjava dubljim razlozima.

"Možda je strah od Igora Štimca, kao ranijeg predsjedničkog kandidata, uvijek ostao i još je prisutan. Prije nego što ću postati izbornikom, bio sam nogometni mrtvac. Suspendiran, zajedno sa svojim članovima i nitko nije pitao čime se bavim. Ali, kad smo se našli sa Srbijom u grupi, vidio sam šansu da neke stvari popravim. Vidio sam tko su kandidati za izborničku klupu, vidio sam da vodstvo nogometnog saveza nema preveliki izbor i shvatio sam da sam idealan. Znali su da to mogu napraviti, a ako ne uspijem, bit ću idealan za likvidaciju. A ja sam samo bio pragmatičan...".

Tijekom svog mandata, a pogotovo nakon smjene, Štimac je primao tisuće i tisuće uvredljivih poruka na svom Facebook profilu. Postavlja se pitanje zašto se izbornik odlučio gotovo isključivo na komunikaciju Facebookom u takvoj atmosferi.

"Na to sam se odlučio zbog 'silovanja' neistinitih priča, koje su se pojavile nakon utakmice u Belgiji. Pišite svoje 'istine', a ja ću na Facebook. U inbox sam primio preko 100.000 poruka, dobronamjernih poruka. Na zid se javilo nekoliko tisuća s pogrdnim pisanjem. Destruktivaca, koji žele uvrijediti, pljunuti, no, to je žalosna priča o tim negativcima. Zabrinjavajuće je da pozitivci izbjegavaju da ih se vidi i čuje. A krunica? To je moj privatni život i nije me briga kako će to javnost prihvatiti, ja tu krunicu nosim sa sobom, to me čini sretnim i potpunim", objasnio je štimac.