Svjetsko Prvenstvo u Nogometu - DAN 13

 
Dan 13. Drugi od četiri dana grupnih nokaut faza, na putu ka osmini finala natjecanja. Od jučer susreti klubova iz istih grupa, nastupaju simultano, kao usvojena mjera protiv namještanja. Jučer su ispali Francuska, Grčka, Nigerija i domaćin (na žalost ne i vulvuzele). Današnji susreti su zemlje Grupa C i D.

GRUPA C:

Grupa C je kako stoji veliko iznenađenje. Englezi su još uvijek na pripremama, čini se. Amerikanci imaju najlakši zadatak, prevaga nad Ažircima i idu dalje, a slično, ali malo teže vrijedi za Engleze. Sloveniji treba remi za nastavak takmičenja, za što im mi sa Herza želimo svu sreću!   
 

1   
SLOVENIJA
1 1 0   +1 4
2  
U.S.A
0 2 0   0   2
3  
ENGLESKA 
0 2 1   0   2
4  
ALŽIR
0 1 1   -1   1
 
 
 
16:00
ENGLESKA 
 
SLOVENIJA
16:00
U.S.A
ALŽIR
 

GRUPA D:

 
U Večernjim satima imati ćemo priliku gledati predstavu Grupe D. Ništa još nije riješeno, svi su u igri. Naši istočni susjedi su iznenadili svijet dva tjedna za redom, prvo izgubivši od Gane, pa pobijedivši Njemačku. Sada im je ostao dvoboj sa Australijom, a najbolje bi im bilo ne uzimati stranicu iz Hrvatske knjige ovaj put, kao što su to uradili protiv Njemačke. U svakom slučaju nadamo se slavlju isključivo pobjedničkih navijača, a svojim susjedima želimo svu sreću!     

 
1   
GANA
1 1 0   +1 4
2  
NJEMAČKA
1 0 1   +3   3
3  
SRBIJA
1 0 1   0   3
4  
AUSTRALIJA
0 1 1   -4   1
 
 
 Njemačkoj ne godi remi kao ni poraz jer u tom slučaju ovise o Australiji. Ako oba susreta prođu sa pobjednikom, oba idu dalje, osim u slučaju Australije gdje bi oni u kolaboraciji sa Njemačkom morali nadoknaditi 5 golova razlike. To sugerira prolazak Gane minimalnim porazom i remijem Srbije. Evo susreta:
 
  
20:30
 SRBIJA
AUSTRALIJA
20:30
GANA
NJEMAČKA
 
Katastrofa zvana Vulvuzela će vječno ostati primjer neplemenitosti tolerancije. 
 
Željko L