Svi su zamjenjivi, samo je sir Alex Ferguson vječan

Manchester, Alex Ferguson, Manchester U, Alex Ferguson, Alex Ferguson, Manchester United, navijač, Alex Ferguson, Manchester United, Alex Ferguson

Jaap Stam u Manchester je stigao kao jedan od najboljih svjetskih braniča. Bilo je to 1998. Godinu poslije Fergusonu je pomogao osvojiti Ligu prvaka, kup i prvenstvo. Dvije godine poslije prodali su ga Laziju.
- Nešto sam naučio. Kod Fergusona nikad nisi siguran. Imali smo nekih razmirica i morao sam otići - rekao je Nizozemac.
Alex Ferguson u klubu je od 1986. U tom razdoblju 'zakvačio' se s Inceom, Keanom, Beckhamom, Van Nistelrooyem, Cristianom Ronaldom... Svi su morali napustiti Manchester. Sad je u svađi s Wayneom Rooneyem, piše 24sata.hr.
- Ne želim potpisati novi ugovor. Želim otići iz ovoga kluba - rekao je Rooney nakon što ga je Ferguson posjeo na klupu lagavši medijima da je njegov napadač ozlijeđen.
Svađa će završiti kao i sve prethodne. Ferguson ostaje, igrač mora ići. Kamo? Tko da više. Dva su kandidata, Real i Manchester City.
Javio se i Rooney s novom opsesijom. Želi biti najplaćeniji nogometaš svijeta. Realu je već poslao poruku - 'ako Ronaldo ima 13 milijuna eura na godinu, ja želim 14'.

PAUL INCE MORAO JE OTIĆI U INTER
Ferguson i Ince imali su zahlađen odnos, zbog čega je Paul otišao u Inter. Transfer je vrijedio 7,5 milijuna eura. Ince je učinio nezamislivo - vratio se u Englesku u Liverpoolovu dresu.

KEANE JE PRIČU PLATIO IZGONOM
Nakon mnogo negativnih komentara o suigračima sukobio se i s Alexom Fergusonom. Škot to nije htio trpjeti i irski vezni igrač morao je otići. Završio je bez odštete u škotskom Celticu.

PRODALI GA ZBOG STALNE SVAĐE
Nizozemac se grdno posvađao s ondašnjim suigračem Cristianom Ronaldom. Već sljedeću utakmicu Ferguson ga je, kao i Rooneya, ostavio na klupi. Van Nistelrooya su ubrzo prodali u Real.

Piše: Dubravko Miličić