FOTO/VIDEO  Svečano otvorena Futsal akademija HFC Zrinjski

HFC Zrinjski, akademija
Akademiju je svečano otvorio Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg skupa s trenerom Vladimirom Vladisavljevićem.

Akademiju vide 4 domaća trenera (Vladimir Vladisavljević, Goran Buhovac, Siniša Đurasović i Damir Mišić), koji su u međuvremenu stekli potrebne trenerske licence na seminarima u organizaciji Nogometnog saveza BiH.

Polaznici Akademije bit će 2000. i 2011. godišta, a njima će na početku biti predstavljen precizan plan i program treninga. Polaznici će trenirati po najnovijim futsal standardima i modelima koje je odobrila UEFA, a koji su rađeni u suradnji s nekim od najuspješnijih europskih trenera.

Futsal je najbrže rastući momčadski sport s loptom u Europi. Ligaška futsal natjecanja u najjačim europskim ligama kao što su one u Španjolskoj i Italiji, po značaju i masovnosti visoko kotiraju u tim zemljama. Ovaj sport posebno je popularan na teritoriji svih država bivše Jugoslavije. Bogatu tradiciju futsal, nekad mali nogomet, ima i u Mostaru. HFC Zrinjski osnivanjem Futsal akademije planira u većoj mjeri popularizirati ovaj atraktivni sport u gradu na Neretvi, te ujedno napraviti i podlogu za vlastiti seniorski pogon u budućnosti.

Nakon svečanog otvaranja uslijedili su i prvi treninzi, a potporu otvaranju akademije pružili su bivši i sadašnji nogometaši HŠK Zrinjski, kao i svi nogometaši HFC Zrinjski.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info