Sve govori da će već večeras u Dinamu biti razloga za slavlje

Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, GNK Dinamo, Dinamo, Dinamo, NK Istra 1961, Dinamo, Atalanta, Liga prvaka, Dinamo, Osijek, kup hrvatske, Dani Olmo , Dinamo, FC Barcelona, Dani Olmo , Dinamo, Španjolska
Da si ne lažemo previše, zaigra li večeras Dani Olmo protiv Malte u kvalifikacijskoj utakmici za Euro, u Dinamu će nazdravljati iz dva razloga.
 
Naravno, najprije će svima s ljudske strane biti drago što se mladome Španjolcu ispunio životni san, bit će tu i osobnog ponosa jer se ne proizvode u Hrvatskoj svakodnevno igrači za španjolsku reprezentaciju, ali slavit će se i jer će taj eventualni nastup za još poneki milijun dići Olmovu cijenu. Bez daljnjeg, bit će daleko lagodnije pregovarati oko Olmove odštete upiše li prvi reprezentativni nastup za Furiju šest mjeseci uoči 22. rođendana, a hoće li Dinamo na ime toga u konačnici ispregovarati 30, 35 ili 40 milijuna eura, doznat ćemo s vremenom. A kakve su šanse da Olmo zaigra? Ako je suditi prema najavi iz današnjega izdanja lista Sport, velike.
 
Dapače, prema mišljenju novinara Jordija Gila, fantastični je Dinamovac siguran u prvih 11. Kepa – Gaya, Ramos, Martinez, Navas – Busquets, Fabian Saul – Olmo, Sarabia – Morata. S tim će sastavom prema njegovome sudu izbornik Roberto Moreno istrčati večeras u 20:45 na stadionu Ramón de Carranza u Cadizu.
 
Upitnik je jedino, navodi u nastavku, hoće li možda Oyarzabal zaigrati od prve minute umjesto Sarabije, ali Olmovo mjesto ne bi smjelo biti upitno u trenutku dok izostaju Ceballos i Isco. Istaknimo, Španjolska će tražiti pobjedu kako ne bi dovela u pitanje broj bodova i status nositelja u prvoj jakosnoj skupini, a Malta ne bi smjela predstavljati nikakav problem. Do sada je upisala tek jednu pobjedu i sedam poraza uz gol-razliku 2:18, što Morenu ostavlja mnogo prostora da se poigrava s nekim novim rješenjima.

Vecernji.hr