Svaguša: Prestrašno je da u Dinamu igra 12 stranaca!

Hajduk, Torcida, Hajduk, Hajduk, Hajduk, kup uefa, Hajduk, Hajduk, NK Zagreb, Josip Šimunić, Hajduk, Hajduk, Europska liga, skonto

Naravno da je u žiži interesa i dalje Senijad Ibričić. Dok ne otkuca ponoć 31. kolovoza, navijači Hajduka neće moći mirno spavati. Jer znate kako je to u nogometu, golovi padaju u zadnjim minutama...

Ni 10 milijuna nije dovoljno

Svaguša se samo nasmijao na ovu konstataciju.

- Možete biti mirni bez obzira na vijesti koje se lansiraju sa svih strana. Nama je bilo najvažnije zadržati Ibričića i zato nismo pristali na ponudu Galatasaraya koji je došao s pravom, konkuretnom ponudom. Iznos od 6,5 milijuna eura za Ibričića u ovom trenutku ne može nas zadovoljiti. Postavili smo cijenu na deset milijuna - objašnjava Svaguša.

U razgovoru sa Svagušom stekli smo dojam da Hajduk ne bi pustio Ibričića niti kad bi se našao klub koji će platiti tih famoznih deset milijuna eura.

Može li Hajduk dovesti još neko pojačanje do završetka prijelaznog roka?

- Pitam vas treba li nam dovoditi igrače u zadnji čas. Ja mislim da nam nisu potrebni, jer imamo kompletiranu momčad i ne trebamo ulaziti u riskantne aranžmane.

Dinamo je u velikoj ofenzivi na tržištu?

- To je očito znak panike u redovima Dinama. Osjećaju da im stvari izmiču kontroli i sad se pokušavaju spasiti dovođenjem novih igrača. Koliko je to pametno, ne znam, pokazat će vrijeme. Strašno je to što u igračkom kadru Dinama ima 12 stranaca...

Govori se o tome da bi suradnja s Barcelonom mogla rezultirati dovođenjem igrača s Camp Noua?

- U razgovorima s Barcelonom spominjala se i taj ideja, ali za ovaj prijelazni rok to je prekasno. Možda u budućnosti ostvarimo takvu suradnju, a zasad ćemo ostati na afirmaciji igrača iz našeg omladinskog pogona.

Sve se podređuje derbiju

Hajduk je zaustavljen u Parku mladeži (1-1)?

- Naravno da bih volio da smo dobili tu utakmicu, ali ova je momčad s Poklepovićem napravila puno. Nemojte zaboraviti da nismo izgubili utakmicu u zadnjih šest mjeseci, osim onog poraza od Dinama u Bukureštu.

Nakon pauze slijedi veliki derbi s Dinamom?

- Sve ćemo podrediti toj utakmici. Ulazimo u non-stop ritam igranja, nema više previše treniranja jer su utakmice svaka tri dana. Razmišljam da u Poklepovićev stožer uključim trenera koji će se baviti samo oporavkom igrača. Dinamo nam je ključan, ako ih tučemo na Poljudu, nitko nas više neće zaustaviti.

jutarnji list