Suzavcem na navijače, a 'platili' i igrači

nogomet

Gosti su na poluvremenu vodili s 2:0 u 5. kolu druge faze regionalnog prvenstva Baiano kad je došlo do žestoke tučnjave na tribinama stadiona u Feira de Santani.

Policija je odmah odlučila upotrijebiti suzavac, ali on nije zahvatio samo izgrednike, već i igrače oba kluba koji su se u tom trenutku vraćali na travnjak. Nogometaši su pobjegli sa stadiona, a neki su od njih završili na parkiralištu gdje su ispirali oči prije nego što su bili u stanju nastaviti utakmicu. Bahia je na koncu slavila s 2:1 i zadržala uvjerljivo vodstvo na ljestvici, ima 13 bodova, osam više od Camacarija.

Zanimljivo je i da je policija prošli mjesec u sjevernoj brazilskoj državi Rondoniji upotrijebila suzavac kako bi s terena istjerala dvojicu nogometaša?! Dvojac je zaradio crvene kartone, ali nije se mirio sa sudačkom odlukom, pa je u pomoć priskočila policija krajnje bizarnom metodom.

Dodajmo ovome da su u nedjelju igrane utakmice i u ostalim regionalnim prvenstvima brazilskih država. U najjačem natjecanju, Paulisti, igralo se 18. kolo, a među strijelce su se upisala i dvojica igrača dobro poznata europskim ljubiteljima nogometa. U pobjedi Corinthiansa protiv Ituana (2:0) drugi je pogodak potpisao Ronaldo. Bivšem napadač Barcelone, Intera i madridskog Reala je to bio drugi gol u samo četiri dana, prije toga je pogodio i u pobjedi protiv Cerro Porteña (2:1) u dvoboju Copa Libertadoresa.

Precizan je u nedjelju bio i Robinho koji je postigao posljednji pogodak u slavlju svoga Santosa (3:1) u gostima kod Sao Caetana. Peti mu je to zgoditak u osam utakmica koliko je odigrao za Santos nakon dolaska na posudbu iz Manchester Cityja u siječnju.

Santos je vodeći na ljestvici s 44 boda, sedam više od Santo Andrea. Corinthians je peti s 32 boda.

sportal