Sutra ždrijeb: Dinamo na Genk, Sturm, Malmö, Wislu ili Plzen!

Sutra ždrijeb: Dinamo na Genk, Sturm, Malmö, Wislu ili Plzen!
Dinamo je nositelj, a može izvući jednog od ovih klubova: Sturm, Malmö, Wisla, Genk i Plzen.

Pobjedom protiv Helsinkija Dinamo je osigurao 4. pretkolo, posljednje koje vodi u toliko željenu Ligu prvaka. "Modri" su nositelji i imaju sjajnu priliku nakon 12 godina ponovno zaigrati u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu. Ždrijeb je u Nyonu sutra u 12 sati.

- Prošli smo dva pretkola i ne namjeravamo stati. Idemo po Ligu prvaka! Malo smo pričali u svlačionici o mogućim protivnicima. Kako dobro poznajem Austrijance, želio bih Sturm Graz - otkrio je mladi Mateo Kovačić nakon pobjede protiv Helsinkija.

"Modri" mogu izvući austrijski Sturm Graz, švedski Malmö, poljsku Wislu, belgijski Genk ili češki Plzen. Dinamo nikad nije imao bolju priliku.
Dinamovi mogući protivnici:

Sturm - klub kojeg bi htio Mateo Kovačić u uzvratu je slavio protiv gruzijskog Zestafonija 1-0. U prvoj utakmici mučili su se i izvukli 1-1. U 2. pretkolu izbacili su Videoton (2-0, 2-3). Vrijednost momčadi je 13,7 milijuna eura

Genk - belgijski klub najgora je solucija za Dinamo. Izbacili su Partizan (2-1, 1-1) i mora ih se shvatiti ozbiljno. Vrijednost momčadi je 43 milijuna eura, a najbolji je igrač 19-godišnji Kevin de Bruyne (7 milijuna eura).

Plzen - Češka Viktoria Plzen prošle je godine bila bolja od Sparte u prvenstvu. Momčad vrijedi 13,5 milijuna eura. U 2. pretkolu izbacili su Pjunik (4-0, 5-1), a u 3. Rosenborg (1-0, 3-2).

Wisla - Poljaci vrijede 26,3 milijuna eura. U 2. pretkolu izbacili su Skonto (1-0, 2-0), a u 3. Litex (2-1, 3-1).

Malmö - švedski klub u 2. pretkolu tukao je Torshavn (2-0, 1-1), a u trećem škotski Rangers (1-0, 1-1). Momčad vrijedi 17,9 milijuna eura.
Rezultati 3. pretkola Lige prvaka:

Malmö - Rangers 1:1

Plzen - Rosenborg 3:2

Sturm - Zestafoni 1:0

Wisla - Lovech 3:1

Dinamo - Helsinki 1:0

Partizan - Genk 1:1

24sata.hr