FOTO  Danas veliki Gradski derbi HŠK Zrinjski-FK Velež

HŠK Zrinjski, FK Velež

Danas su u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara zajedničku press konferenciju održali  HŠK Zrinjski i FK Velež. 

”Imam očekivanja koja su pobjednička, naravno. Kao trener baziram se na teren i ono što se događa na terenu. Naša ekipa je kvalitetnija od ekipe Veleža, iako imamo respekt prema njima. Imamo kvalitetniji roster, igramo na domaćem terenu i smatram da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje”, rekao je trener HŠK Zrinjski  Hari Vukas.

”Imamo velik broj igrača i svaki koji izađe na teren dat će svoj maksimum kako bi došli do pobjede, a želimo stvoriti i dobru atmosferu pred uzvrstanu utakmicu Europske lige”, kazao  je kapetan Plemića Pero Stojkić.

”Očekujemo jednu tešku utakmicu, respektiramo ekipu Zrinjskog, ali sigurno neće moći promijeniti baš 10 igrača i osjetit će se i taj umor iz europske utakmice, koji ćemo pokušati iskoristiti. Zrinjski nije ekipa bez mana, pokušat ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, a forma u gradskim derbijima ne znai ništa, jer sitnica može odlučiti utakmicu”, rekao je pomoćni trener Veleža Mustafa Kodro.

”Sedam dana radili smo na svim treninzima, dogovarali se sa šefom što nas čeka i što raditi što nas tiče cijele utakmice. Igrali smo dosta derbija, a sitnica može odlučiti derbi, to je sigurno. Ovo je utakmica višeg naboja i euforije, i zato je specifična”, izjavio je kapetan Veleža Denis Zvonić.

Gradski derbi Zrinjskog i Veleža igra se na stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim brijegom u nedjelju, 28. srpnja, s početkom u 20.00 sati.