FOTO  Sutjeska osvajač turnira u Gabeli, nogometaši Zrinjskog 'neprecizni' s bijele točke

HŠK Zrinjski - Sutjeska
Hercegovina.info

Ekipa Sutjeske iz Nikšića pobjednik je 30. Memorijalnog turnira 'Andrija Anković u Gabeli. Crnogorski prvoligaš u finalu je poslije izvođenja jedanaesteraca svladao Zrinjski sa 6:5, nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2:2.

Sutjeska je povela u 13. minuti golom Grivića, a Zrinjski poravnao u 25. kada je Gojković nakon ubacivanja Rustemovića pogodio mrežu Crnogoraca.

Na otvaranju drugog poluvremena, odnosno u 53. minuti Mostarci dolaze do vodstva golom Govedarice. Izjednačenje Sutjeski donosi Ćetković koji se u listu strijelaca upisao u 73. minuti.

U izvođenju jedanaesteraca za Zrinjski su pogađali Čurjurić, Govedarica i Jajalo, udarac Čirjaka je obranio vratar Sutjeske, a Stojkić je pogodio vratnicu.

Za Zrinjski su danas nastupili Ivan Jajalo i Aleksandar Vučenović. Transfer Jajala u mostarski klub je potvrđen, dok je napadač austrijskog St. Poltena na probi u Zrinjskom.

Zrinjski: Horkaš (od 70. Savić), Barišić (od 46. Ćorluka), Gojković (od 46. Radoš), Barbarić (od 46. Bošković), Zlomislić (od 46. Čirjak), Bilbija (od 46.Jajalo), Rustemović (od 46. Čurjurić), Filipović (od 46. Govedarica), Tičinović (od 46. Stanić) Kunić (od 46. Vučenović).

Nakon završetka finalne utakmice dodijeljena su priznanja najboljim momčadima i pojedincima turnira. Anes Mašić (Gošk) je igrač koji najviše podsjeća na Andriju Anković, dok je najmlađi igrač turnira Ivano Marić (Gošk).

Za najboljeg vratara proglašen je Vojin Savić (HŠK Zrinjski), najbolji strijelac Marko Ćetković (Sutjeska), a najbolji igrač Božo Marković (Sutjeska).