Sušić: Vrijeme je da pobijedimo Rumunjsku

Sa treninga je jedino izostao Kenan Hasagić, koji se žalio na bolove u leđima.

Izbornik Safet Sušić zadovoljan je atmosferom i raspoloženjem među igračima, te se nada kako će se njegovi izabranici osvetiti Rumunjskoj za dva poraza koja su nam nanijeli u ranijim kvalifikacijama.

"Najvažnije na početku priprema je da nema ozljeđenih igrača i da su svi tu spremni za utakmicu. Pred nama je meč sa kvalitetnim protivnikom čiji igrači igraju u jako dobrim klubovima." rekao je Sušić koji je svjestan da BiH nikada nije uzela niti bod Rumunjskoj.

"Vrijeme je da se ta tradicija promijeni i da u subotu slavimo protiv Rumunja u Zenici." konstatira Sušić koji je u dresu Jugoslavije postigao hattrick protiv Rumunjske 1977. godine.

"Opterećeni su isto kao i mi, ali nekim drugim stvarima. Imaju samo dva boda i ako izgube ovu utakmicu teško da se mogu vaditi u nastavku kvalifikacija" rekao je Sušić i osvrnuo se na moguću suspenziju N/FSBiH, reprezentacija i klubova.

"Igrači, kao ni ja ne razmišljamo o suspenziji. Samo znamo jednu stvar, a to je, da će naša eventualna pobjeda u subotu znatno promijeniti sve ovo što se dešava između Saveza i UEFA-e." dodao je Pape.

Radiosarajevo.ba