Sušić: Većina igrača odigrala je ispod svoje razine, Šunjić bi trebao u bolji klub

Foto: NFSBIH

Dojam koji je Safet Sušič donio sa sobom iz Brazila bila je kombinacija razočarenja i osjećaja da je to bilo to, da se s obzirom na okolnosti nije moglo više. Ostaje li ili ne, ni jučer nije mogao otkriti...

Puno toga rečeno je i napisano nakon tri utakmice Zmajeva u Brazilu. A važna su na kraju zapravo bila samo tri podatka: Argentina - BiH 2:1, Nigerija - BiH 1:0 i BiH - Iran 3:1. Sve ostalo bilo je nadolijevanje i odlijevanje od istine. Brojne analize na kraju su se svele na osjećaj da se moglo bolje, ali...

- Ostao je žal, ne jer smo morali, nego jer smo mogli više. Jednu stepenicu više. Da je bilo malo više sreće, manje sudačkih pogrešaka, da pojedini igrači nisu odigrali ispod svoje razine..., vjerojatno bi to bilo bolje, bio je njegov prvi komentar na prikazano u Riju, Cuiabi i Salvadoru.

Presudila tanka psiha, ne umor

- Ne mislim da je umor bio glavni razlog. Znali smo da to može biti problem, pa smo igrače pokušali spremiti s lakšim treninzima. Imali smo i super ritam u prijateljskim utakmicama, smatra izbornik, koji je jednog od krivaca pronašao u nedovoljno snažnoj psihi tima koji je na tom planu pokleknuo u glavnoj utakmici.
- Kada dođe psihološki pritisak, noge se u tim utakmicama ukoče..., sjetimo se samo kako je to bilo kada se tražila pobjeda protiv Slovačke u Zenici, dodao je.

Za Sušića najbolji igrač u Brazilu bio je Muhamed Bešić

- Ni za jednu od tri utakmice ne može se reći da je podbacio. Dizao je ritam u svakoj, bilo ga je svugdje po terenu, igrao je vrhunski.
To da ga žele brojni europski klubovi nije ga iznenadilo, no ne bih volio da završi tamo gdje ga posljednje spekulacije sele.

Šunjić bi trebao u bolji klub 

Toni Šunjić je mnoge iznenadio u Brazilu, ne i Sušića. Ovaj mu je i ranije vjerovao, no na stoperu ga do utakmica s Nigerijom i Iranom nije previše koristio.
- Iskoristio je svoju priliku nakon što se ispostavilo da Bičakčić nije spreman. Imao sam i Vranješa, no njega sam do tada najviše koristio desno, a postojala je i ta opcija s Kolašincom, rekao je Sušić, prisjetivši se jedne anegdote iz priprema.
- Zanimljiva situacija dogodila se u pripremama, protiv Meksika, kada je Šunjić na poluvremenu izišao, a nije trebao..., mislio sam ga ostaviti da odigra do kraja. Liječnik mu je na poluvremenu rekao da je bolje da ne igra u nastavku, a kada sam ga upitao u čemu je problem on je rekao da je sve u redu.
Šunjić je član ukrajinske Zoryje, ali Sušić bi ga volio vidjeti drugdje.
- Nadam se da će pronaći bolji klub, nadam se da će ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri nešto napraviti po tom pitanju.

Dnevni list