Sušić sa 15 igrača u Atlanti

Prvi i jedini trening uoči susreta izabranici izbornika Safeta Sušića obavit će danas u 18 sati po lokalnom vremenu, dok je susret na rasporedu u srijedu u 20 sati (četvrtak 02.00 po srednjoevropskom vremenu).

Sušić će za ovaj susret na raspolaganju imati samo petnaest igrača, jer je sve izvjesnije da Boris Pandža, kojem je izgubljena putovnica, neće doputovati u Atlantu.

U SAD-u su doputovali: Hasagić, Spahić, Mujdža, Mravac, Vranješ, Subašić, Lulić, Pjanić, Medunjanin, Salihović, Misimović, Ibišević i Muslimović.

Dolazak Šehića i Bešića očekuju se u utorak.

Podsjetimo, izbornik je odobrio nedolazak u Atlantu jedino Štiliću i Džeki, dok u SAD zbog problema sa vizom nije otputovao Rahimić. Ibričić i Bagović odlučili su da se neodazovu izbornikovom pozivu, zbog čega će vjerovatno snositi posljedice. Na žalost po izbornika i Nadarević je, zbog ozljede, otkazao dolazak u SAD.

"Da, trebao se odazvati, svaki igrač koji je ozljeđen, dužan je da dođe na okupljanje, da vidimo o čemu se radi, a onda će ljekarski tim reprezentacije procjeniti da li je igrač spreman za utakmicu ili ne", rekao je Sušić za sportin.ba.