Sušić pozvao 19 igrača za Wales

reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, kvalifikacije za ep, kvalifikacije za ep, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, saša papac, Safet Sušić, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Brazil, Safet Sušić, reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH

Na spisku su imena 19 igrača, među kojima nema nekoliko dosadašnjih standardnih reprezentativaca. Sušić je odlučio da sa spiska izostavi Ibričića, Medunjanina, Maletića, Papca, Rahimića i Jahića. S druge strane, pozvao je i nekoliko igrača koji bi protiv Walesa mogli da debitiraju za A sastav. 

Sušić će za utakmicu protiv Walesa računati na:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić.

Odbrana: Mensur Mujdža, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Muhamed Bešić, Ognjen Vranješ.

Vezni red: Ivan Sesar, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Damir Vrančić, Miroslav Stevanović, Muamer Svraka.

Napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević.

Okupljanje igrača planirano je za 13. kolovoza u hotelu "Swansea Marriot" u Walesu, a utakmica je na rasporedu 15. kolovoza u 20.45 sat na stadonu "Parc Y Scarlets" u Llanelliju.