Sušić objavio spisak za Luksemburg i Francusku

Sušić je pozvao: Kenana Hasagića, Asmira Begovića, Asmira Avdukića, Sašu Papca, Adnana Zahirovića, Emira Spahića, Adnana Mravca, Borisa Pandžu, Mensura Mujdžu, Senada Lulića, Darka Maletića, Senijada Ibričića, Semira Štilića, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića, Harisa Medunjanina, Vedada Ibiševića, Edina Džeku, Ermina Zeca i Zlatana Muslimovića.

Sušić je na konferenciji za novinare kazao da neće moći da računa na Sejada Salihovića jer se "njegova ozljeda zakomplicirala i morat će odmarati još neko vrijeme".

Muhameda Bešića je ostavio na raspolaganje U-21 reprezentaciji koju također očekuju bitne utakmice protiv Njemačke i Kipra.

Reprezentacija BiH 7. listopada u Zenici igra protiv Luksemburga, dok četiri dana poslije gostuje Francuskoj u Parizu. Sušić je istaknuo da je cilj BiH od početka kvalifikacija bio osvajanje drugog mjesta u grupi te da bi pobjedom protiv Luksemburžana bio ispunjen.

''Protiv Luksemburga ću izvesti najbolji sastav u tom trenutku. Treba biti realan, Francuska je favorit u grupi od samog početka te bi bilo smiješno misliti drugačije ili obećavati pobjedu. Osvajanjem drugog mjesta ispunili bismo naš cilj'', izjavio je izbornik BiH.

Sušić je dodao da nije odlučio tko će braniti u narednim utakmicama jer ''ima dva svjetska golmana''.

Vedad Ibišević trenira normalno i nalazi se na spisku kao i Senijad Ibričić koji se također nedavno oporavio od ozljede.

Kvalifikacijski susret BiH - Luksemburg bit će odigran 7. listopada na zeničkom stadionu ''Bilino polje'' u 20 sati. Četiri dana poslije BiH gostuje Francuskoj u Parizu na stadionu ''Stade de France'' u 21 sat.