Sušić objavio imena igrača sa utakmicu protiv Brazila

„Bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici rekao sam da ću pozvati najbolje naše igrače i za ovih 19 mislim da su u ovom trenutku naši najbolji igrači. Jedino novo ime je Alispahić, momak koga sam ja pratio, čak je bio i jednu ili dvije utakmice na klupi, ali se nakon toga ozljedio, i evo sada sam odlučio da ga pozovem da vidim koliko vrijedi.Što se tiče Mujdže on će doći gore, ima još deset dana do utakmice inzistriaro sam da dođe , a da li će igrati ili neće vidjeću“.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućem sastavu i očekivanjima izbornik je između ostalog rekao: „Već pomalo razmišljam. Postoji mogućnost da igramo sa dva napadača i već sada je vrijeme da počnemo tražiti ekipu koja će započeti kvalifikacije. Prijateljska je utakmica i mogu da probam. Nama je cilj da se ne obrukamo, da ostavimo dobar utisak i da vidimo šta protiv jedne takve reprezentacije možemo da uradimo. Osim toga već sada se počinje da stavra momčad za naredne kvalifikacije.

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić

Odbrana: Boris Pandža, Emir Spahić, Saša Papac, Sanel Jahić,  Darko Maletić, Mensur Mujdža

Vezni red: Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Adnan Zahirović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Sejad Salihović, Senijad Ibričić

Napad: Edin Džeko, Mehmed Alispahić i Vedad Ibišević.

NS/FS BIH