Sušić: Bit će teško, ali se nećemo predati

Sušić je kazao da je Portugal ekipa koju je želio da izbjegne u dodatnim kvalifikacijama, ali da se njegovi reprezentativci neće predati.

"Moglo je i bolje. Željeli smo da izbjegnemo Portugal, ali kad se već desilo da igramo s njima, ne treba se predavati", kazao je Sušić u prvoj izjavi nakon žrijebanja za službenu web stranicu Nogometnog saveza BiH.

Izbornik bh. reprezentacije smatra da Portugal ima izuzetno snažnu momčad, prevođenu jednim od najboljih nogometaša svijeta Ronaldom, ali da je i BiH mnogo bolja nego prije dvije godine kada je eliminirana u dodatnim kvalifikacijama za SP, upravo od Portugala.

"Ovo nisu više isti momci koji su igrali ranije protiv Portugala. Napredovali su, ima novih igrača i ovo je sada jedna sasvim nova ekipa. Portugal jeste u prednosti i zbog toga što je domaćin u uzvratu, ali nema veze. Okrenut ćemo se utakmicama i probati da sastavimo momčad za prvi susret. Sušić je naglasio da u tom susretu neće moći da računa na trojicu standardnih odbrambenih reprezentativaca, Pandžu, Papca i Mujdžu.

"U prvom susretu bit će nam teže jer igramo bez trojice standardnih repezentativaca. No, bez obzira na to, trebamo napraviti dobar rezultat za uzvrat, u kojem će biti lakše jer ćemo biti kompletni", naglasio je izbornik bh. reprezentacije.

Generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković, koji je također prisustvovao današnjem žrijebanju u Krakovu, izjavio je da BiH ni ovog puta nije imala sreće i da je dobila najtežeg protivnika.

"U prvom susretu smo domaćini i moramo učiniti sve da susret u organizacijskom smislu protekne bez problema, na najvišem nivou. Bez obzira na jačinu protivnika, optimist sam. U kvalifikacijama smo pokazali da možemo igrati dobro. Vjerujem u naše igrače i vjerujem da ćemo se plasirati na EP", kazao je Baković.

Fena