Sušić 5. svibnja objavljuje imena igrača koje poziva na pripreme

"Na spisku 5. svibnja bit će igrači koji dolaze na pripreme. To su 23, eventualno 24 igrača, obzirom na to da se Mujdža još nije oporavio", kazao je Sušić za Agenciju FENA.

Još nije želio govoriti konkretno o imenima, navodeći da će pozvati "najbolje igrače".

Kada je u pitanju status dugogodišnjeg reprezentativca Elvira Rahimića, izbornik navodi da mu je ponudio mjesto u stručnom stožeru.

"Cilj mi je da Rahimić bude sa nama na Svjetskom prvenstvu. Ponudio sam mu da bude član stručnog stožera. Ostavio sam mu malo vremena da razmisli i on se javio i rekao da bi volio da bude s nama", kazao je izbornik bh. momčadi.

Reprezentacija BiH okupit će se u Sarajevu 15. svibnja, a tijekom prvog dijela priprema odigrat će prijateljsku utakmicu s U-21 reprezentacijom BiH 22. svibnja u Gradačcu.

Ekipa će nastaviti pripreme u SAD-u, gdje je planirano odigravanje dvije pripremne utakmice - 30. svibnja u St. Louisu protiv Obale Bjelokosti i 3. lipnja u Chicagu protiv Meksika.

Nogometaši BiH u debiju na svjetskom prvenstvu nastupaju u grupi sa reprezentacijama Argentine, Nigerije i Irana. Prvi susret igraju protiv Argentine 15. lipnja u Rio de Janeiru.