Sumnjiva golijada Arsenala i Newcastlea: U poluvremenu uplaćeno 2 milijuna eura na 4:4?

Liga prvaka, Arsenal, newcastle, Arsen Wenger legenda Arsenala, boro primorac, Arsenal
Francuski mediji prema informacijama iz Njemačke pišu kako je utakmica pod istragom Interpola. Neuobičajeno puno golova palo je na utakmicama posljednjeg kola engleske Premierlige, više od četiri po utakmici. Jedan od najefikasnijih, i najneobičnijih, bio je susret Newcastlea i Arsenala.

Gosti iz Londona do 20. minute vodili su 3:0, a do poluvremena zabili još jedan za 4:0. Trebala je to biti laka pobjeda "Topnika", ali u drugom dijelu "Svrake" su se uspjele vratiti. Zabili su četiri pogotka i uzeli bod, a posao im je olakšao Diaby koji je zaradio crveni karton u 52. minuti i ozljeda Djouroua.

Sumnjiv je Thomas "slow motion" Rosicky?

Spominje se i navodni sumnjivi susret suca Phila Dowda i Thomasa Rosickog koji je protiv Newcastlea igrao "u slow motionu dopustivši protivniku da stigne do izjednačenja", kako opisuje jedan francuski portal.

Na poluvremenu utakmice u trenutku kada je Arsenal imao 4:0, više od 2 milijuna eura uloženo je na remi na kraju utakmice!

Vijest je, tvrde Englezi, prvi objavio portal footanglais365.com, a njihove napise demantirali su iz Arsenala i Newcastlea te zaprijetili tužbom televiziji France 2 zbog objavljivanja informacije.

Interpol se također oglasio."Bilo kakvu istragu vodit će tamošnji istražitelji i policija. Nismo dobili niti jedan upit ni poziv za pomoć od bilo koga u vezi te utakmice", kazao je glasnogovornik Interpola za Teleghraph.

"Sudac Dowd je uništio utakmicu"

"Phil Dowd uništio utakmicu svojim smiješnim i očajnim odlukama", pišu neki engleski portali. Najprije je trebao isključiti Bartona zbog grubog prekršaja na Arshavinu, a istog je igrača propustio kazniti u 52. minuti kada je grubo startao na Diabyja koji je burno reagirao i odgurnuo Newcastelovog igrača te sam zaradio opravdano isključenje.

Nolan je kasnije zabio penal, a Barton je hrvačkim zahvatom Szczesnyju uzeo loptu koji ju je pokupio iz mreže nakon penala. Sudac nije ostao dosljedan svojim kriterijima te je obojicu igrača kaznio žutim kartonom. Treći gol Newcastlea postignut je iz penala nakon nepostojećeg prekršaja Koscielnyja.

Wilshere pod istragom Saveza zbog kritiziranja suca

I Jack Wilshere, mladi veznjak Arsenala, kritizirao je odluke suca Phila Dowda. Bio je ponajprije ljut jer nije isključen Newcastleov veznjak Nolan nakon incidenta s gostujućim vratarom Szczesnyjem.

"Nedosljedno suđenje mora prestati. To ubija utakmicu. Ako je Diaby isključen, koja je razlika u njegovom startu i onome Nolana na našem vrataru", napisao je Wilshere, ali i vrlo brzo obrisao komentar.

FA je proveo istragu protiv mladića, ali ga je ipak odlučio poštedjeti kazne bez obzira na upozorenje nogometašima izdano prije samo mjesec dana. Tada je, naime, kažnjen tadašnji nogometaš Liverpoola Ryan Babel koji je na svome Twitter-profilu ostavio komentare i fotomontaže koje su ismijavale Howarda Webba, suca utakmice FA Cupa u kojoj je Manchester United pobijedio Liverpool s 1:0. Babel, koji je u međuvremenu prešao u njemački Hoffenheim, kažnjen je s 10.000 eura.

izvor: index.hr