FOTO  Šulenta: Nećemo dopusiti da se sa nama manipulira

Prisutnima su se obratili članovi predsjeništva kluba Miro Ćorić i Danko Šulenta. Na početku je istaknuto da je odluka Povjerenstva za natjecanje klasično pravno nasilje nad propisima i direktan napad na regularnost ove natjecateljske sezone.

Oni su naglasili da se tih osam minuta koliko se utakmica nije igrala igrači i službene osobe nisu se nalazili na terenu, te se te minute ne mogu uključiti u trajanje nogometnog susreta.

"Mi u klubu smo poduzeli sve da oraniziramo utakmicu u ponedjeljak, ali nitko nas nije upozorio na okolnost da će se otakzati utakmica. Na nepravilan način je sazvana komisija koja je zasijedala samo sa jednom točkom dnevnog reda. Komitet za natjecanje nije imao nikakvih razloga da sazove sjednicu jer se ista saziva samo u okolnostima žalbe jedne o zainteresiranih strana, a u našem slučaju gosti iz Prijedora nisu ulozili ni prigovor na odigravanje nove utakmice" istakao je Šulenta

Uvjereni smo da će žalba koju je HŠK Zrinjski izjavio i poslao Apelacijskoj komisiji vrijediti i donijeti rezultat i da ćemo sutra imati pobjedu prava na ne pravom.

"Suci i gostijući nogometaši napustili su Holel Ero 5 do 12, a službenim osobama je javljeno u 11.30 da neće biti utakmice te da napuste Mostar, da bi službeno riješenje stiglo u klub kao organizatoru tek 13.50 ,  govorimo kako su neki pojedinci već znali da će utakmica biti registriana tim rezultatom. Ja kritiziram sportski pregled BHT-a što nisu spomenutli ni riječ o žalbi HŠK Zrinjski, tražimo ravnopravan odnos sa svim klubovima u BIH,  interesi nekih klubova su se poklopili sa namjerom da Zrinjski izgubi utakmicu" kazao je Ćorić

Glavna zamjerka ide predsjedniku komisije za natjecanje Rudolfu Mariću koji je ni sam neznajući što radi, na nagovor Pilava , Čalije i ostalih da sazvao komisiju za natjecanje.

"Rudolf Marić nam se jučer došao ispričati i nije imao nijedan argument ni jednu činjenicu da je on upravu, te da presudi u korist FK Rudar. I nakon toga je uvidio da je pogriješio"  reko je Šulenta.

Nama ostaje da se ovim pravnim sredstvima izborimo, želimo da se ova priča završi na normalan način i da se sazove nova utakmica pa tko bude bolji neka pobijedi.

U slučaju da se ne donese odluka u korist HŠK Zrinjski upoznat cemo i FIFU i UEFU i tražiti njihovo pravno tumačenje.

hercegovina.info