FOTO  Sukob navijača Čelika i policije

Robijaši

... nogometa u BiH koji su zabranili dolazak za sve navijačke skupine u BiH. Ipak, do nereda je došlo, ali ovaj put u režiji domaćih navijača. Navijači Čelika koji se nazivaju Robijaši u tijeku utakmice sukobljavali su se sa policajcima na tribinama, te je na samom stadionu policija uhitila pet osoba.

Nakon utakmice Robijaši su nastavili sa incidentima te su u više navrata po samom gradu bacali kamenja, palili baklje i flšama gađali policiju. U samom gradu policija je uhitila još jedanaest navijača.

U tučnjavi između navijača Čelika i policije lakše su povrijeđena tri navijača, a policija je potiv šesnaest navijača Čelika podigla krivične prijave.

Navijački neredi i u Srbiji

Mnogi zasigurno ne znaju,ali oni koji prate navijačka dešavanja sigurno znaju da je nakon velikog beogradskog derbija Crvene Zvezde i Partizana jedan od najžešćih onaj između navijača beogradskog Rada i Novog Pazara. 

Na utakmici 17. kola nogometnog prvenstva Srbije između Rada i Novog Pazara došlo je do sukoba između navijača.  Drugo poluvrijeme je kasnilo više od deset minuta nakon što je na tribinama došlo do sukoba navijača Rada i Novog Pazara. 

Gostujući navijači okačili su na tribinu zastavu Turske (kao što možete vidjeti na drugoj slici u našoj galeriji na vrhu teksta), a potom su domaći navijači, United Force, počeli da bacaju kamenje i baklje, a gosti su im uzvratili. Policija je intervenirala i utakmica je nastavljena.

foto: zenicablog.com