Sudac u Srbiji nokautirao nogometaša

Do incidenta došlo je 5. lipnja za vrijeme utakmice nižerazredne lige između novocrnjanskog NK "Roham" i "NK Proletera" iz obližnje Međe.

Nogometaš  Šandor J. je poslije gužve u drugom poluvremenu izazvane oštrim startom zatražio objašnjenje od suca zašto ga je isključio kada to ničim nije zaslužio. Kada se Šandor licem približio sucu da čuje odgovor na svoje pitanje, ovaj ga je glavom udario u čelo, od čega se nesretni nogometaš momentalno pao na travu igrališta.

Kako je povodom nesvakidašnjeg incidenta priopžio Upravni odbor (UO) NK "Rohama", samo zahvaljujući prisebnosti redarstva, igrača oba tima, kao i dvojici policajaca koji su pratili utakmicu, te uskočili u teren, zaštićen je nasilni sudac od bijesa stotinjak domaćih navijača.

Prekid utakmice trajao je desetak minuta, a Šandoru je na terenu ukazana pomoć i on je sa čvorugom na čelu pokušao je da odigra meč do kraja, ali je poslije par minuta igre ipak odveden u bolnicu da bi mu se ukazala lječnička pomoć.

Utakmica između "Rohama" i "Proletera" odigrana je do kraja, poslije čega je sudac Dragan M. s pomoćnicima, kao i dvojicom domaćih i jednim gostujućim nogometašem, priveden na salušanje u lokalnu policijsku postaju.

UO "Rohama" zatražila je od nogometnih organa da najoštrije kazni nasilnog suca Dragana M. i zabrani mu dalje suđenje.

Delegat utakmice u svom izvješću naveo je da je sudija Dragan M. slabo vodio utakmicu, ali da UO "Rohama", tvrdi da nije točno opisao njegovo siledžijsko ponašanje.3

srna