Sudac Marić Dinamu osigurao bod protiv Rijeke

Prepun oštrih startova, sudačkih pogrešaka, svađa i trzavica. No, velika bitka na Kantridi na kraju je ipak iznjedrila četiri pogotka tako da se može reći kako je derbi zadovoljio.

Rijeka je povela preko bivšeg Dinamovca Hrvoja Štroka. Jedan slobodan udarac iznenadio je sve igrače u šesnaestercu, ali i vratara Butinu. Rijeka je na krilima Štrokovog pogotka opasno prijetila Dinamu u prvom djelu. No, ključni momenat na Kantridi zbio se u 47. minuti. Kada se činilo da će se na odmor otići s prednošću Rijeke sudac Marić dosudio je kazneni udarac za Modre. Guranje Ljubovića i Vrdoljaka sudac iz Daruvara odlučio je sankcionirati kaznenim udarcem za Modre.

Uslijedili su veliki protesti Riječana, no Marić je bio neumoljiv. Nakon što se situacija na travnjaku smirila, Sammir je lako poentirao za Modre. Početak drugog poluvremena protekao je pod dojmom sumnjivog jedanaesterca. Igre je bila oštra, rastrzana i nervozna. Riječani se nikako nisu mogli pomiriti s Marićevom odlukom. Baš kada su se smirile strasti na terenu uslijedio je veliki kiks vratara Radmana. Riječki čuvar mreže loše je reagirao nakon kornera Dinama i doslovno poklonio loptu Barbariću kojem nije bilo teško poentirati. Mladi Dinamov stoper tako se ni kriv ni dužan upisao u listu strijelaca.

No, niti vodstvo Zagrepčana nije pokolebao Riječane. Gračanovi puleni i dalje su borbenom igrom pokušavali doći do izjednačenja. U 81. minuti to im je pošlo za nogom. Alen Pamić topovskim je udarcem s 25 metara svladao nemoćnog Butinu. Do kraja utakmice u i jedni i drugi imali su priliku svojoj momčadi osigurati tri boda, Dinamo je doduše tome bio znatno bliže, no Dodo i Mandžukić nisu znali iskoristiti poklone riječke obrane. Podjela bodova najrealniji je ishod ove utakmice. I jedni i drugi moraju biti zadovoljni.

slobodna dalmacija