Stojanović u Nacional, ganci slobodni

Zrinjski
Iako još uvijek nema službene potvrde, nekoliko portugalskih medija, uključujući i one najuglednije, već su objavili da je Stojanović novi igrač Nacionala, u prošloj sezoni sedmoplasiranog kluba portugalskog prvenstva. Stojanoviću je završetkom sezone istekao dvogodišnji ugovor sa Zrinjskim, tako da je portugalskom klubu pristupio kao slobodan igrač. A Bola piše da je ovaj 26-godišnji veznjak, koji je u Zrinjski došao u ljeto 2008. iz Posušja, stavio potpis na četverogodišnji ugovor, a Stojanovića predstavlja šestim pojačanjem Nacionala za sljedeću sezonu. Ako se pisanje portugalskih medija pokaže točnim, Stojanović će, ako ne računamo sporazumne raskide, postati drugi igrač Zrinjskog koji će u ljetnom prijelaznom roku Zrinjski napustiti bez odštete. Podsjetimo da je još u petak, dakle samo dva dana nakon posljednje utakmice sezone, Krešimir Kordić potpisao za slovački Slovan.
Od petka je poznato i da Pod Bijelim brijegom sljedeće sezone neće igrati Goran Marković i Igor Žuržinov, dvojica braniča s kojima su dogovoreni sporazumni raskidi ugovora, a na isti način dogovoren je i razlaz s dvojicom Ganaca kojima će, sada je to jasno, prošla sezona biti prva i posljednja u Zrinjskom. Kada se ovim igračima pridoda i Igor Musa koji je zaključio karijeru, ispada da rubrika “otišli” već sada, dva tjedna prije službenog početka ljetnog prijelaznog roka, broji sedam igrača.

Drugi Plemić u Portugalu

CD Nacional je klub koji dolazi iz Funchala, najvećeg grada na otočju Madeira udaljenom gotovo tisuću kilometara od europskog kontinenta. Sljedeća sezona bit će osma u nizu da je Nacional član elitnog razreda portugalskog nogometa, a zanimljivo da je u ovom klubu karijeru počeo Cristiano Ronaldo. Potpisom za Nacional Stojanović će postati drugi igrač Zrinjskog koji je karijeru nastavio u Portugalu, a prvi je bio Lamine Diarra koji je 2007. prešao u Beira-Mar.

OTIŠLI
Igor Musa
Goran Marković
Igor Žuržinov
Krešimir Kordić
Danijel Stojanović
Prince Bobby
Stanley Afedzie

BLIZU ODLASKA
Mate Dragičević

BEZ UGOVORA
Mladen Žižović

DANIJEL STOJANOVIĆ
U Zrinjski je došao prije dvije godine iz Posušja i odmah se standardizirao u sastavu. U naslov prvaka ugradio 29 nastupa i šest pogodaka, dok je u prošloj sezoni zbog ozljede leđa upisao tek 17 prvenstvenih nastupa.
PRINCE BOBBY
Iako je u završnici jeseni pokazao potencijal, 21-godišnji Ganac ipak se nije uspio nametnuti. Minutažu u prvenstvu skupljao je u sedamnaest utakmica, a u strijelce se upisao dva puta.
STANLEY AFEDZIE
Dvije godine stariji Ganac igrao je nešto više, ali ni on se nije uspio izboriti za osjetniju minutažu. U prvom dijelu sezone imao je puno problema s ozljedama, dok je u proljetnom dijelu uglavnom bio na klupi.

Piše: Mario Pandža\dnevni-list.ba