Stočanin Nikola Katić: Kad me na mobitel nazvao Steven Gerrard, uhvatila me trema

Nikola Katić, Nikola Katić, HNK Stolac, Glasgow Rangers
Karijeru je počeo u matičnom HNK Stolac, a tamo je još kao kadet igrao za seniore. Brzo je prešao u NK Neretvanac, a u tom je vremenu bio zanimljiv i Zrinjskom. Ipak, nakon dvije sezone u 3. HNL Katić je dobio priliku 2016. godine dobio u Slaven Belupu. Tamo je malo igrao za juniore, dok je svoje zadnje utakmice završio kao kapetan momčadi.

Rekordni transfer

Puno se toga već dogodilo u nogometnoj karijeri ovog 21-godišnjaka, a onda se dogodio veliki obrat.

Velika odšteta

- Dva kola prije kraja prvenstva igrali smo utakmicu s Istrom. Tamo me pratio skaut Glasgow Rangersa. Razgovarali smo nakon utakmice i on mi je kazao kako po njegovu mišljenju trebam doći u Škotsku. Stvar je od tog trenutka bila na klubovima. Cijeli pregovori su se vodili u strogoj tajnosti i sve je bilo gotovo za 10-ak dana. Pisalo se kako je to bio rekordan transfer za Slaven Belupo, iako ne znam ništa o iznosima koje je dobio moj klub. Ja sam se tada našao u Škotskoj gdje sam potpisao ugovor s velikim klubom. Tek kada sam došao u Glasgow shvatio sam koliko je to zapravo veliki klub. Naravno da sam nakon svega toga bio iznimno zadovoljan - kazao nam je Stočanin Nikola Katić, koji se na par dana vratio u Hercegovinu nakon čega se vratio u Škotsku. Navodno je za Katića Slaven Belupo dobio odštetu od 2,28 mil. eura. Tako nešto se može nazvati vrhunskim poslom za hrvatskog prvoligaša koji je Katića doveo iz 3. HNL. Na dio tog transfera ima i njegov matični HNK Stolac, ovisno o broju godina koje je proveo u njihovom omladinskom pogonu. Nedugo nakon potpisa Katić je dobio i jedan poziv, na vezi je bio njegov novi trener... - Kada me nakon potpisa ugovora na telefon nazvao legendarni Steven Gerrard, uhvatila me trema. Dok smo razgovarali, nije mi bilo svejedno, on je nogometna veličina i puno mi znači što mi je sada trener - dodao je Katić koji je s novim klubom već prošao kroz jednu fazu priprema.

Glasgow Rangers je 10-ak dana boravio u Španjolskoj. Tamo je Katić trenirao pod palicom Steven Gerrarda, igračke legende Liverpoola, koja je preuzela klupu škotskog giganta.

Stoperi u Hrvatskoj odlični

- Doma sam došao samo na nekoliko dana. Sada se opet vraćam u Škotsku gdje nastavljamo s pripremama za nastavak sezone. Meni slijedi borba za mjesto u momčadi. Koliko sam vidio na pripremama u Španjolskoj, na okupu imamo dobru momčad i jaku konkurenciju. Ipak, dat ću sve od sebe kako bi se što prije uklopio u novu sredinu - tvrdi 194 cm visoki stoper. Katić je na turneji koji je Hrvatska nogometna vrsta igrala u SAD-u debitirao za seniorsku vrstu Hrvatske. Pored toga ima i dva nastupa za mladu hrvatsku vrstu. S pozornošću prati igre svojih kolega na SP- u Rusiji. - Hrvatska je u skupini igrala možda i najbolji nogometu na SP-u u Rusiji. Stoper su posebno na visokoj razini. Lovren mi djeluje najbolje, Vida je također u formi, za Ćorluku svi znamo koliko može, a Ćaleta Car je na jednoj utakmici pokazao kvalitetu. Danska će biti veliki test - zaključio je Katić koji je potpisom za slavni škotski klub stekao bolje predispozicije da jednog dana postane stalni reprezentativac Hrvatske.

Vecernji.list