Što je babi milo, to joj se i snilo: Velež prvak, ispao Zrinjski!

Zrinjski, HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, policija, HŠK Zrinjski, FK Velež, online prijenos, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež
Evo što ta priča kaže: "Kraj argentinske nogometne lige odjeknuo je i u tisućama kilometara udaljenome Mostaru. I to na jedan neobičan, samo Mostaru svojstven način, pošto se ovdje od rata pa naovamo sve gleda kroz  nacionalne naočale.

Podsjetimo kako je prvak Argentine momčad koja se zove Velez Sarsfield i to po osmi put u povijesti ovoga nogometnoga kluba. A društvo najboljih po prvi put u povijesti napušta moćni River Plate.

E sad se vjerojatno pitate kakve pa sad to veze ima sa Mostarom? I te kakve! Ime novog prvaka Argentine (razlika je jedino u onoj kvačici nad slovom "z") neodoljivo podsjeća na Velež; a oprema koju na travnjaku nose nogometaši Rivera neodoljivo podsjeća na boje Zrinjskog, posebno ona crvena "lenta".

Po gradu već skoro pa kao dosjetka kruži priča kako je  zapravo Velež prvak, a iz lige je ispao Zrinjski!"

Kvaka je izgleda u "samo" u kvaki imena jednog kluba, i lenti koju nosi drugi klub na svojim dresovima.

Sasvim duhovito mora se priznat, a umjesto komentara još jednom citat iz naslova "Što je babi milo, to joj se i snilo, u stvarnosti je sve to potpuno drugačije.

hercegovina.info