Što će otkriti Mura, je li Vukas već otkrio sve karte za Akademiju?

Što će otkriti Mura, je li Vukas već otkrio sve karte za Akademiju?
Što od Zrinjskog možemo očekivati u srijedu kontra Mure, u generalki za Akademiju Pandev?
Još je malo ostalo, još deset dana do premijere Zrinjskog u novoj sezoni. Dogodit će se to u Skoplju, gdje onog tamo četvrtka 11. srpnja čeka Akademija Pandev. Prvi je to meč u ovom bosanskohercegovačko-makedonskom duelu 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu, utakmica koja bi mogla i značajno usmjeriti razrješenje ove borbe za još dvije utakmice na međunarodnoj sceni, za još novca, za bolji status idućih sezona. I kako ju Zrinjski dočekuje? Teško je reći. U prvoj je utakmici bh. viceprvak srušio je Krško 5:1, u drugoj od tri prije Akademije, izgubio je zaprešićkog Intera 1:2.

Krško

Protiv Krškog, to je bila klasična uvodna utakmica priprema. Trener Haris Vukas u dva je poluvremena na teren poslao dvije različite momčadi. U prvom dijelu zaigrali su Brkić - Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Stanić - Savić, Šovišić, Čirjak - Mašić, Govedarica - Hadžić, u drugom Topolović - Barišić, Krešić, Gojković, Stojkić - Rustemović, Pezer, Čurjurić - Mandić, Bencun - Lendrić. Obje momčadi igrale su u 4-3-2-1 sustavu, a na kraju je zapravo bilo suvislo izvlačiti neki poseban zaključak, osim toga da su strijelci bili, jako, jako raspoloženi. Doduše, da su bili raspoloženiji - zabili bi još dva promašena penala.

Inter

Protiv Intera, Vukas je mijenjao sastav, a očekivano - odustao je od ideje dvije različite momčadi u dva poluvremena. Ipak je morao početi tražiti startnu postavu za Akademiju, a ona je u Zaprešiću izgledala ovako: Soldo, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Šovšić, Čurjurić, Mandić, Govedarica i Hadžić. Od prve minute nastavka na terenu su se našli Gojković (Barbarić), Barišić (Kadušić), Čirjak (Šovšić) i Lendrić (Hadžić), dok je u završnici prvog dijela umjesto Govedarice (crveni karton) ušao Bencun. Do kraja su priliku još dobili Topolović (Soldo), Čeliković (Jakovljević) Krešić (Rugašević), Savić (Rustemović), Pezer (Čurjurić) i Stanić (Mandić). Zrinjski je ovog puta iskoristio penal (za izjednačenje u prvom dijelu), a to je bio jedini gol koji je zabio - nasuprot dva koja je primio.

Mura

Što onda očekivati protiv Mure? Hoće li Vukas tada otkriti karte? Bilo bi logično da to napravi, ipak je riječ o generalnoj probi pred početak sezone. A kako će izgledati ta startna postava? Možda napravi male korekcije u odnosu na zadnju utakmicu, a moguće da će to biti i identičan sastav koji je krenuo protiv Intera... moguće je da je Vukas zapravo već otkrio karte - samo to, jasno, nije razglasio na sva zvona.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]