FOTO  Stjepan Radeljić - mlada stoperska nada kadeta Zrinjskog

HŠK Zrinjski, Stjepan Radeljić

Stjepan je započeo karijeru u Novom Travniku, a kao pionir priključio se Vitezu. Visok je 196 cm što mu predstavlja veliku prednost u skok igri gdje iskazuje svoje kvalitete, ali ima i odličan udarac lijevom nogom.

Prošlu polusezonu u dresu Viteza ovaj mladi stoper postigao je 6 golova, a posebno je bio raspoložen protiv mostarskih klubova - gol Zrinjskom za 1:1, te Veležu za pobjedu od 1:0.

Iza kadeta Viteza je odlična polusezona, završili su na 7.mjestu, a ti si bio jedan od najboljih igrača:

- Da, rezultati na tabeli na kraju ove polusezone dokazuju da smo bili u dobroj formi i ja sam jako zadovoljan svojim igrama u Vitezu i nadam se da ću tako nastaviti i u Zrinjskom.

Odlučio si se priključiti kadetima Zrinjskog. Kako si zadovoljan ekipom i uvjetima u klubu?

- Uvjeti u Zrinjskom su odlični, suigrači su me dobro prihvatili kao i trener. Jako sam zadovoljan što sam došao u veliki klub.

Krenuo si stopama svog starijeg brata koji nastupa za prvi tim Zrinjskog. Kakve su ti ambicije u budućnosti?

- Tek sam došao u Zrinjski, ovdje se želim dokazati treneru i da izborim poziciju u prvoj postavi. Što se ekipe tiče nadam se da ćemo se boriti za prvu poziciju. Mislim da imamo kvalitete za to, a i odlično se slažemo kao ekipa.

Tko ti predstavlja najveću podršku u nogometu i životu?

- Moja najveća podrška ovo cijelo vrijeme su moja obitelj, prijatelji i brat koji mi pomaže da se snađem u Mostaru. Što se tiče nogometa istaknuo bi trenere - Luku Ilinkovića koji mi je puno pomogao dok sam trenirao za Novi Travnik te trenere u Vitezu Veseljka Petrovića i Franu Gudelja.

Svog nogometnog uzora vidi u stoperu Arsenala i francuske reprezentacije:

- Uzor mi je igrač Arsenala Laurent Koscielny za kojeg smatram da je jedan od najboljih stopera - jako je dobar u skoku, a posebno mi se kod njega sviđa što je jak u obrani i kada uzme loptu protivniku odma pravi kontru.

Prvi tim Zrinjskog također je krenuo u pripreme za nastavak sezone. Očekivanja su velika, kakve su tvoje prognoze?

- Mislim da je Zrinjski prvu polusezonu odigrao dobro i da će u nastavku sezone pokazati svoju kvalitetu, te osvojiti bar jedan trofej.

HERCEGOVINA.info