Stipe Lekić: HNS želi potjerati i ono malo navijača sa stadiona, oni su grobari nogometa

... izvanrednoj sjednici potvrditi ovu mjeru, nakon čega će se preostala četiri kola odigrati bez gostujućih gledatelja. Opravdanost primjene ove mjere Udruženje prvoligaša vidi u učestalom ponavljanju bakljada, koje su, eto odjednom, nakon niza godina, postale izrazito opasne za sigurnost ostatka gledatelja.

Tako predsjednik Udruge prvoligaša, Branko Laljak, kaže da želi "da se prvenstvo regularno završi" iako je već od samog početka jasno da je prvenstvo poputno neregularno. 

Najveće navijačke skupine, jasno, nisu s odobravanjem dočekale najavu ove mjere. Hajduk primjerice na svakom gostovanju ima uvjerljivo najveću podršku svojih navijača. Za komentar smo upitali tajnika Torcide Stipu Lekića

- Hrvatski nogometni savez je grobar hrvatskog nogometa, bez obzira kakva bila odluka, mi ćemo nastaviti svoju borbu protiv njih. Godinama su okretali glavu od mnogo važnijih problema, a sada kada je voda došla do grla, žele "problemom navijača" skrenuti pozornost sa sebe. U cijeloj Europi ima mnogo primjera gdje postoje veći problemi s navijačima od naših, ali kod njih još uvijek nisu poduzete ovakve mjere. HNS će na ovaj način sigurno potjerati i ono malo navijača što je ostalo na hrvatskim stadionima, a time će u potpunosti uništiti ovaj jad od hrvatskog nogometa - rekao nam je Lekić.

Konačna odluka o zabrani prisustva gostujućih navijača na prvenstvenim utakmicama trebala bi biti poznata kroz sljedećih nekoliko dana.

Izvor: dalmacijanews.com

foto. Facebook