Štimac vratio Petrića i Šimunića

S popisa igrača koji su igrali prijateljsku utakmicu protiv Švicarske otpali su Danijel Pranjić i Mario Maloča. Štimac je u nacionalnu vrstu vratio Mladena Petrića, Josipa Šimunića i Manuela Pamića, a novo lice je mladi veznjak Hajduka, 18-godišnji Josip Radošević.

Štimac je za tu utakmicu izjavio da je dala odgovore na pitanja koja su ga mučila. "Svi počeci su teški, nije nas to poljuljalo, niti nam poremetilo smjer ili ciljeve. Pripremamo se na ono najvažnije - kvalifikacije", rekao je hrvatski izbornik.

Što se tiče prvih suparnika u kvalifikacijama, Štimac je kazao da neće biti lako.

"S Makedonijom smo se susreli u prošlim kvalifikacijama. Neće biti lako, posebno ako pristup bude onakav kao u Splitu. Potvrdilo se da je Belgija najteži konkurent, bez obzira na težinu utakmica s Makedonijom i Srbijom. Belgija je poput Švicarske, za razinu i jača na određenim pozicijama", dodao je.

"Znamo da će biti teško, ali znamo naše kvalitete. Usmjerit ćemo se na podizanje atmosfere u našoj svlačionici. Bitno je znati tko su oni koji su u punom natjecateljskom angažmanu. Zahvaljujem se i na kritikama koje su uslijedile nakon Švicarske. Izvukli smo dosta pouka. Sada je vrijeme da svi zajedno gradimo atmosferu koja je nužna za savladavanje prvih prepreka."

Hrvatski je izbornik rekao da u prve četiri utakmice Hrvatska mora osvojiti minimalno devet bodova, iako je želja da se osvoje svih 12, ali da će borba u kvalifikacijama biti bespoštedna.

Popis: Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Mandžukić, Olić, Edurado, Jelavić, Petrić, Kalinić, Vukušić.

Fena