Štimac o Markovićevoj skupštini: To je Muppet Show!

Buka u pozadini, hrvatski glasovi.
- Evo me još na aerodromu, čekam let za povratak u Hrvatsku. Bilo je odlično u Barceloni - javio nam se Igor Štimac koji je svjedočio još jednoj izvanserijskoj predstavi katalonskog kluba koji je s 5:1 pregazio Šahtar. naravno, simpatije Štimca zbog odnosa s Darijom Srnom bile su na strani ukrajinskog kluba, ali... Nismo ga zvali da nam prenese impresije iz Španjolske, više nas je zanimao aktualni trenutak u domaćem nogometu.

I Štimčeva reakcija na najnoviju Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.
- Ma čuo sam sve što se tamo događalo, pa to je pravi Muppet Show. Pa naš predsjednik Marković niti ne zna da je Grozni u Čečeniji, a ne u Gruziji. A one koji ne misle kao on naziva jadnicima!? No, što više treba kazati o tome. Od njih me ništa, pa ni takvi gafovi, ne mogu više iznenaditi - kazao nam je Štimac.

On kao zapeta puška čeka kada će se vidjeti "bijeli dim" iz Ministarstva uprave koje bi trebalo dati konačni stav po pitanju Skupštine HNS-a održane u prosincu na kojoj je u predsjedničkoj utrci pobijedio Vlatko Marković.
- Očekujem da će se konačno pokazati da možemo imati povjerenja u funkcioniranje pravne države. Postoji niz elemenata na temelju kojih bi se ta Skupština trebala poništiti i očekujem da će Ministarstvo donijeti takvu odluku - komentirao je Štimac.

A čekaju i oni koji ga podržavaju, poput Tomislava Jurjevića, predsjednika Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. Tamo je bilo velikih prevrata, trenutak je na vlasti bila Markovićeva, pa Štimčeva struja.

Sada su, potvrdio je to i ured za opće poslove, na vlasti oni koji podržavaju Štimca na čelu s Jurjevićem, ali je Ministarstvo uprave tražilo dodatnu papirologiju od Jurjevića.
- Tražili su nam dodatne papire iz ureda za opće poslove po nalogu Ministarstva uprave. Žele vidjeti kakva je bila nazočnost na naše dvije županijske skupštine. Ali, to je samo zavlačenje, odugovlačenje - kazao je Jurjević koji je, kao i ostali koji su bili na "Štimčevoj skupštini" u veljači, suspendiran od strane HNS-a na dvije godine. Ali, postoji mogućnost da županijski nogometni savezi u Skupštinu HNS-a u budućnosti pošalju zamjenske kandidate.

- Naša županija neće dati zamjenske kandidate. Najbolje da ukinu i županijske saveze koji nisu na njihovoj strani. Ne damo nikoga do odluke Ministarstva uprave. Suspendirani smo jer mislimo drugačije. Čekamo i nadamo se da će pravna država proraditi. Kad to govorim, držim da mora poništiti Skupštinu od 17. prosinca koja je definitivno nezakonita, mnoge odredbe Statuta su povrijeđene - kazao je Jurjević.

izvor: slobodna dalmacija