Štimac: Ne brine me belgijska euforija

izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, belgija, maksimir, Hrvatska, Igor Štimac, Igor Štimac, Hrvatska, sport, kvalifikacije, nogomet
... suprotstaviti vodećoj ekipi skupine, naglasivši da se ne uzbuđuje previše zbog euforije koja je zahvatila belgijske redove.

"Ne mogu pričati o koncepciji niti o igračima", kazao je Štimac te dodao: "Moramo pružiti kvalitetnu igru jer se jedino tako može dobiti Belgija. Dugo ih nije bilo, a mi moramo pokazati da smo Hrvatska i da im pariramo tehničkom kvalitetom. Igrat ćemo protiv momčadi koja raste i oko koje je euforija zbog mogućeg plasmana na SP. Međutim, ne uzbuđujem se previše oko belgijske euforije".

Štimac se osvrnuo na prvu utakmicu igranu u Bruxellesu, koja je završila bez pobjednika (1:1): "Iste su momčad, slični igrači, no mi smo u boljoj poziciji nego tada zbog bolje forme igrača i šireg kadra."

Nije ga previše iznenadio podatak da je dan uoči utakmice prodano svega osam tisuća ulaznica te da je teško očekivati da će maksimirski stadion biti pun.

"U nogometnom svijetu tribine uvijek stoje iza svoje ekipe, one su pravi 12. igrač, one vuku igrače da igraju bolje. Kod nas se kunemo u reprezentaciju da je svetinja, a igrači se moraju boriti da bi imali podršku s tribina", istaknuo je izbornik.

Belgijske novinare je zanimalo kako se nosi s time što su u Hrvatskoj "svi protiv njega".

"Jeste li razgovarali s četiri ili pet milijuna ljudi? Ili samo pratite ono što neki pišu", uzvratio je hrvatski strateg. Štimac je na koncu naglasio da se oko reprezentacije stvara nepotreban pritisak kao da drugo mjesto u skupini također ne vodi na svjetsko prvenstvo.

Utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u petak u 18.00 sati na stadionu Maksimir. Dva kola prije kraja kvalifikacija Belgija ima pet bodova više od Hrvatske.

Izvor: Hina