Štimac na treningu isprobao Mateja dječaka iz Majčina sela u Međugorju

Izbornik ni sekunde nije dvojio: "Neka dođe na trening da ga isprobamo."

Izbornik je tim riječima darovao dan iz snova 16-godišnjemu Mateju Čaliću, jednom od 56 štićenika ustanove u kojoj žive većinom djeca bez roditelja. Matej je navukao golmanske rukavice i hrabro istrčao na trening reprezentacije pred 1000 navijača.

- Uh, kakvu sam samo tremu imao... Bio sam i euforičan, naravno da jesam, pa nije čovjek baš svaki dan s takvim igračima, a kamoli da trenira s njima - rekao nam je Matej, koji inače brani za juniore Brotnja, a uskoro bi trebao prijeći u Zrinjski.

Kad je istrčao na trening, zaradio je ovacije.

- Došli su me gledati moji prijatelji iz Majčina sela, oni su mi najviše pljeskali. Ne mogu vjerovati da sam doživio takve ovacije. Ovaj dan pamtit ću cijeli život, nikad ga neću zaboraviti - rekao je Čalić.

Nažalost, na treningu je doživio i malu nezgodu. Vježbao je s trenerom golmana Tomislavom Rogićem i ozlijedio je prst.

- Iščašio sam prst. Htio sam stisnuti zube, bilo je u planu da malo branim udarce reprezentativaca, ali nisam mogao. Kad mi je trener Rogić opalio nekoliko lopti, osjetio sam veliku bol. Baš šteta. Ali nisam tužan, nema veze. Barem ću svima moći pričati da sam bio na terenu s takvim veličinama poput Kranjčara, Jelavića i ostalih. Na ruku su mi fizioterapeuti reprezentacije stavili bandažu. To će biti uspomena na moj veliki dan - kaže Matej, koji je odradio treninge s Darijem Krešićem i Lovrom Kalinićem.

Na Matejevu veliku žalost, reprezentaciji se još nije priključio njegov idol.

Jako mi je žao što Stipe Pletikosa nije ovdje. On mi je najveći golmanski uzor, njega najviše pratim. Od golmana malo starije generacije najviše cijenim Nizozemca Edwina van der Sara - rekao je Čalić.

24sata.hr