Štimac: Krstičević se priključuje našem stožeru

Štimac je sudjelovao u ceremoniji otvaranja, zajedno s legendarnim Zvonkom Begom otkrio je prvu sliku, grafit Bernarda Vukasa. Na tom zidu, uz Vukasa, ocrtani su likovi nekolicine splitskih osvajača olimpijskih medalja.valevrijedan projekt. Nažalost, premalo je takvih projekata u Splitu, za koji volimo reći da je najsportskiji grad na svitu. Moja je preporuka budućem gradonačelniku, tko god to bude, da se više ulaže u ovakve sadržaje, da se u Splitu razvija sportski turizam - rekao je Štimac.

Otkrio je i svoju povezanost s te-kvon-doom.

- Sestre Ana i Lucija Zaninović kolegice su mi na fakultetu, nemojte to zaboraviti - kazao je Štimac.

A nogomet? Približava se početak priprema za utakmicu sa Škotskom. Bit će zanimljivo vidjeti koga će Štimac pozvati za pripreme u Međugorje koje će početi 27. svibnja.

- Sve je dobro, spremni smo. Poziv Alenu Haliloviću je definiran, vjerujem u njega. Po onome što sam vidio, trebat će nam godinama. Želim sudjelovati u razvoju njegovih nogometnih vrlina, koje će hrvatskoj reprezentaciji u budućnosti puno značiti - kaže Štimac.

Uz Halilovića, na njegovu popisu bit će još mladih igrača.

- Bit će još iznenađenja. U prvom dijelu priprema sigurno neću imati pet, možda i sedam igrača. Sigurno neće biti Rakitića, Modrića i Mandžukića, kojima sezona završava tek 1. lipnja, upitno je što će biti sa Schildenfeldom, Pletikosa će možda u dodatne kvalifikacije za ostanak, Srna i Eduardo priključit će nam se na zagrebačkom dijelu priprema. Pozvat ću nekoliko mladih igrača, koji će nam u Međugorju popuniti broj, želim ih vidjeti izbliza - kazao je Štimac.

Kakva je situacija sa Sammirom, koji je u Brazilu? Plaši li se izbornik njegova stanja?

- Sve radim u dogovoru s Jurčićem. Njemu pripreme za novu sezonu počinju već 10. lipnja, morali smo raditi na tome da osvježi Šimunića, koji je na odmoru do utorka, isto kao i Sammir. Oni više nemaju stanke, nakon reprezentativne akcije priključuju se Dinamovim pripremama tako da moramo biti jako oprezni kod tih stvari - kaže Štimac.

U Međugorje stiže i Niko Kranjčar, koji je posljednju utakmicu odigrao u ožujku protiv Srbije.

- Kranjčar dolazi, u treningu je, igrao je za drugu momčad, želim ga vidjeti. Niko je dio našeg tima - rekao je Štimac.

Škote ozbiljno shvaćamo

O utakmici sa Škotskom i nije bilo potrebno previše govoriti. Plan se zna.

- Zanimaju nas tri boda, jedino to. Naravno da je to suparnik kojeg najozbiljnije shvaćamo - jasno će izbornik.

Još nije sigurno hoće li na pripremama popuniti stožer, koji je sada ostao bez Igora Tudora. Sigurno je samo to da će se Štimcu i Bokšiću priključiti Mišo Krstičević, bivši trener Hajduka, ali njegov ulazak u stožer ovisit će o nekim drugim stvarima. Kako god bude, Tudor i Krstičević odigrali su svojevrsni ping-pong. Krstičević iz Hajduka u reprezentaciju, Tudor iz reprezentacije u Hajduk.

- Mišo Krstičević priključit će se stručnom stožeru reprezentacije. Čekamo samo da riješi poslovni odnos s Hajdukom da bismo to i napravili - zaključio je izbornik Štimac.

vecernji.hr