Stigla kazna, težak udarac za Barcu: Neymar propušta El Clasico!

Španjolski nogometni savez kaznio je Neymara s dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona dobivenog u porazu kod Malage što znači da će Brazilac propustiti El Clasico koji se 23. travnja igra na Santiago Bernabeuu.

U Barceloni su se nadali da bi Neymar mogao dobiti jednu utakmicu kazne s obzirom na to da nije dobio izravni crveni zbog nekakvog grubog prekršaja ili udaranja (već se radilo o dva žuta), ali uzalud im.

Sam Neymar je svojim ponašanjem podebljao suspenziju jer je, nakon što je isključen, ironično zapljeskao četvrtom sucu što se po pravilima Španjolskog nogometnog saveza dodatno kažnjava.

O tome koliki je ovo udarac za Barcu ne treba previše razglabati. U 38 ovosezonskih nastupa zabio je 15 golova i 24 puta asistirao, uglavnom Suarezu ili Messiju s kojima čini napadački trozubac kakvog nema nitko.

Barcelona i njeni navijači sad mogu samo priželjkivati da će ova sankcija probuditi inat u Neymaru i da će u dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa odigrati onako kako najbolje zna.

gol.hr