Stevo Nikolić: Nismo zaboravili, u Mostaru smo se namučili s Travnikom

HŠK Zrinjski-Drina
No, Plemići si bodove ne upisuju naprijed. Znaju da ih na Piroti čeka teška utakmica.

Bez obzira što Sloboda napravi kod kuće protiv Slavije, u Zrinjskom bi bili zadovoljni ako uspiju slaviti na Piroti. A to po riječima napadača Steve Nikolića neće biti nimalo jednostavna utakmica.

- Očekujemo tri boda, jer smo kvalitetniji, rekao je autor tri pogotka ove sezone, ali i upozorio: Znamo da nas čeka loš teren. To je sigurno s obzirom na vremenske prilike, ali ne smije nam to biti alibi. Nema neke posebne pripreme za takve uvjete, jednostavno moramo biti koncentrirani od početka do kraja.

Proteklog je vikenda zabio Drini...

- Gol je uvijek važan, za samopouzdanje, za kontinuitet. Bilo je dobro što sam zabio nakon kraće oporavke od ozljede koja me iz konkurencije izbacila kolo prije.

A zabio je Stevo i Travniku ove sezone. Odmah se prisjetio kako to nikako nije bila lagana utakmica.

- U Mostaru smo namučili za minimalnu pobjedu, to je pouka koju smo izvukli iz te utakmice. Tvrda su ekipa koja posebno dobro igra kod kuće gdje je pobijedila neke favorite. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici, posebno će važno biti otvaranje.

Da će Zrinjski ponovno zaigrati poprilično otvoreno kao protiv Drine, nismo sigurni. Nije ni Stevo, ali on ipak očekuje da će se zaigrati agresivno prema naprijed.

- Ne bih se petljao u trenerov posao, a ne bi bilo ni u redu da otkrivam što smo uigravali. Kako god bude, u Travnik idemo po pobjedu..., a pobijediti se može na razne načine. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo zaigrati napadački.

U slučaju pobjede, sezona bi se mogla okarakterizirati uspješnom - Nikolić se slaže. I više od toga.

- U slučaju pobjede, mogli bi je proglasiti uspješnom, nema nikakve dileme. Bila bi to odlična polusezona. Preko zime ćemo postati još bolji, dijelom i zbog toga što nas na proljeće ne čeka Europa kao na početku sezone.

Svaki kiks rivala dobrodošao

U posljednjem ovogodišnjem kolu i rivale u borbi za vrh također čekaju neugodne utakmice. Sloboda dočekuje Slaviju, Široki čeka Sarajevo.

"Bit će zanimljivo na Pecari, vjerujem da će to biti dobra utakmica. Što se Slobode tiče..., da, svaki kiks rivala je dobrodošao. Ali fokusirani smo na naš posao. Ako pobijedimo u Travniku, možemo biti zadovoljni, bez obzira na ostale utakmice", smatra Stevo.

Oslabljen Travnik? Dobre vijesti, ali...

Drugi strijelac Travnika Germain Kouadio, kao i Adnan Beganović te dvojac Sanel Kovač - Nedim Mekić, koji je u 3. kolu zaigrao u Mostaru, u subotu zbog kartona neće biti u kombinacijama. "Za nas su to sigurno dobre vijesti, to da će Travnik biti oslabljen", rekao je Nikolić, ali i istaknuo: "Ali isto tako, igrači koji dobiju priliku bit će željni dokazivanja. U konačnici, tko im god bude igrao, vjerujem da smo na svakoj poziciji kvalitetniji".

Dnevni list