FOTO  Stevo Nikolić: Nikada se nisam susreo sa vjernijim navijačima od Ultrasa

zrinjski-zvijezda
...a navijači to nisu dočekali sa odobravanjem s obzirom da je on ljubimac simpatizera Plemića. Porazgovarali smo sa Stevom uoči utakmice na Širokom i evo što on kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Počeo je nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH. Po tebi jesu li rezultati očekivani?

Razultati su manje više očekivani. Mi smo svi priželjkivali pobjedu protiv Sarajeva, iako sam siguran da je većina javnosti u BiH pretpostavljala da će se završiti neodlučenim rezultatom.

Zrinjski je kući odigrao neodlučeno. Može li komentar ove utakmice koju si odgledao s tribina?

Jako mi je žao sto nismo uspjeli upisati nova 3 boda. Mada će mnogi reći da smo se provukli jer smo stizali rezultat, ali ja i dalje tvrdim da smo bolja ekipa od svih, samo ponekad ne bude baš kako se očekuje.

Navijači su prizivali tvoje ime kada su vidjeli da te nema. Godi li to što te navijači vole?

Moja obitelj i ja volimo Zrinjski i Mostar. te sam ponosan sam kada čujem da su navijači i ljudi prepoznali sav trud koji ulažem u svakoj utakmici.

Onan pogodak što si postigao Širokom ulazi u anatologiju. Kakvi su osjećaji nakon tog pogotka?

Ta čuvena utakmica protiv Širokog jedna je od najposebnijih i najdražih u mojoj karijeri. Taj preokret ću pamtiti cijeli svoj život kao i mnogi u Mostaru i širom Hercegovine.

Slijedi utakmica sa Širokom. Može li Zrinjski do pobjede na Širokom?

Ja u svaku utakmicu ulazim 100% i do kosti, tako i u ovom predstojećem derbiju me interesira isključivo pobjeda, jer njom eliminiramo direktnog protivnika u borbi za titulu. Prošle sezone smo ih ostavili bez Europe, a ove nadam se bez titule.

Ovo prvenstvo će biti možda najneizvjesnije do sada. Koliko je Zrinjski blizu nove titule?

Što se tiče osvajanja novog naslova prvaka moramo ići korak po korak i ostvarivati pobjede u ključnim utakmicama.

Tvoja supruga i kćerkica su na svakoj utakmici Zrinjskog. Koliko ti znači njihova potpora?

Već sam više puta izjavio da bez mojih cura, supruge i ćerkice ništa nije isto. One su moja najveća potpora i kada je dobro i kada je loše.

Evo za kraj poruka navijačima pred utakmicu na Širokom?

U BiH sam osvojio titulu sa 3 ekipe, ali nikada se nisam susreo sa vjernijim navijačima od Ultrasa. Zato dragi Ultrasi u nedjelju u što većem broju na Pecaru!!!!!

HERCEGOVINA.info