Stevo Nikolić: Bitno je da smo pobijedili

zrinjski-široki

Iako igrači i struka priznaju da zadovoljstva zbog igre ne treba biti, najvažnije je da je ostvaren cilj.

Dva gostovanja - četiri boda. Nakon remija bez golova u Foči kod Slavije, aktualni prvaci iz Zvornika su kući vratili puni plijen. Mile Pehar je u 33. minuti načeo Drinu, a Stevo Nikolić ju u 82. dokrajčio. Posebno je to bio važan pogodak za Nikolića, koji je nakon sjajnog proljeća, bio je najbolji strijelac drugog dijela prvenstva prošle sezone, dugo čekao na prvi pogodak u novoj sezoni. Trebale su mu za to 344 minute, u koje su upala dva duela s Mariborom, gostovanje kod Slavije i 82 minute iz Zvornika...

- Glavno da je krenulo, rekao je za Dnevni list, dodajući: Bitno je da smo pobijedili.
Utakmica, kaže Stevo, nije bila jedna od onih o kojima će se zbog atraktivnih poteza i bogatog sadržaja puno pričati...

- Dosta tvrda, protivnik jako motiviran..., što smo s obzirom da im je ovo bila prva utakmica na domaćem terenu od povratka u Ligu i očekivali, ocijenio je prvi napadač u timu Branka Karačića, koji osobno s Igrom Plemića još nije zadovoljan.
- Prvo poluvrijeme nismo baš odradili po dogovoru, ali važno je bilo da smo zabili, što nam je u nastavku pomoglo da se dignemo i dokrajčimo ih. Sigurno da možemo puno bolje, ali opet velika je stvar što i s lošom igrom možemo pobijediti.

Dva prva kola Zrinjski je odradio u istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni, bila su to daleka gostovanja i jedna od onih koja ne donose najbolje uvjete na terenu - pri čemu mislimo na sveukupnu situaciju oko organizacije utakmice u Foči, na koju je Zrinjski ukazao priopćenjem, ali i vrućinu po kojoj se igralo u oba navrata.

- Meni je zapravo drago što smo u prva dva kola odradili dva ovakva gostovanja na kojima uvjeti nisu bili najbolji. Što se druge utakmice tiče, travnjak nije bio loš, moglo se igrati. Domaćini su nam rekli da u Zvorniku nekoliko dana nije bilo kiše, bilo je OK. Sada se s dozom samopouzdanja možemo okrenuti domaćoj utakmici s Radnikom, u kojoj vjerujemo da ćemo pobijediti, potvrditi da smo među tri ekipe prvenstva i sigurno krenuti u obranu titule.
A u kakvom će raspoloženju Stevo i društvo dočekati tim iz Bijeljine? Koliko su četiri boda iz prva dva kola bila dobar rezultat?
- Da, prije početka prvenstva vjerovali smo u šest bodova. Rekao sam nakon prvog kola da smo izgubili dva boda..., ali sada smatram da su četiri boda s dva ovakva gostovanja u redu. Bod kod Slavije na kraju se može pokazati važnim.
Radnik kao protivnik? Što možemo očekivati?
- Zatvoreniju varijantu. Sigurno. I Slavija i Drina, iako kao domaćini, tako su igrali protiv nas.

Dnevni list