Srpskoj reprezentaciji drastična kazna zbog nereda u Genovi

Prema informacijama kojima raspolaže 'Sportski žurnal', a prenosi tportal.hr prekinuta utakmica Italija – Srbija bit će registrirana rezultatom 3:0 u korist domaćina. Također, 'orlovima' će se oduzeti tri boda, a slijedeće tri utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. godine, u kojima će Srbija biti domaćin, igrat će se bez gledatelja.

Prema informacijama 'Sportskog žuranala', a koje bi službeno trebale biti objavljene u petak, Srbi će ipak biti pošteđeni diskvalifikacije i moći će nastaviti natjecanje u kvalifikacijama. Doduše, s nikakvim izgledima da izbore nastup u Poljskoj i Ukrajini.

Do kraja kvalifikacija Srbija će kod kuće igrati bez navijača – 25. ožujka protiv Sjeverne Irske, 6. rujna protiv Farskih Otoka i 7. listopada protiv Italije.

Uzalud je Nogometni savez Srbije ukazivao na brojne propuste organizatora, koji su također utjecali na konačni rasplet događaja u Genovi, jer unatoč 200 stranica izvještaja poslanih u Nyon i razgovora sa Michelom Platinijemu, kazna NSS-u je veća nego su strahovali.