Srna zaplakao u emisiji: Zbog tate sam uspio, jako mi fali...

Darijo Srna
Kapetan je nakon utakmice protiv Turske saznao da je ostao bez oca, otišao je u Hrvatsku na sprovod i vratio se u Francusku na prvenstvo.

Darijo je bio jedan od igrača koji su obilježili hrvatsku reprezentaciju. Igrao je pod Barićem, Kranjčarom, Bilićem, Štimcem, Kovačem i Čačićom. Kapetansku vrpcu nosio je 68 puta. Njegovo zalaganje i požrtvovnost nikad nisu bili upitni.

Njegove suze tijekom Lijepe naše obišle su svijet, a Srna se u intervjuu za televiziju BHT1 prisjetio posljednjih trenutaka koje je proveo s ocem Uzeirom.

Imao sam samo jedan put, uspjeh

- Bio je veliki čovjek. Imao je dvije ljubavi, Bosnu i Hrvatsku. Koliko je god bio ponosan na mene i hrvatsku reprezentaciju, toliko mu je bilo žao kad Bosna izgubi. Imao je posebnu ljubav prema Bosni. Znam da je on sad sretan što dajem ovaj intervju i što pričam neke stvari koje možda ne bih rekao nekom drugom - rekao je Darijo.

- On je imao ključnu ulogu u mojoj karijeri. Kad sam vidio što je sve radio, kako se odricao zbog mene i kakav je život imao. Nije bilo druge varijante. Imao sam samo jedan put, a to je uspjeh - dodao je hrvatski kapetan.

Pričao je Darijo o svojim počecima, o tome koliko je bilo potrebno odricanja da bi bio ono što jest, igrama za hrvatsku reprezentaciju i ukrajinski Šahtar. Pričao je kako mu je bilo kad su počeli ratni sukobi u Donjecku i je li ga bilo strah. Slaven Bilić najdraži mu je izbornik, a Darijo je otkrio i kako polaže ispite za trenera.

24sata.hr