Srna: Pobjedom protiv Češke bi spoznali svoju snagu

Zato nam je priprema ove utakmice slična pripremama za kvalifikacijske dvoboje, promišlja Srna.  Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koja u srijedu na novom pulskom stadionu "Aldo Drosina" dočekuje jaku Češku u prijateljskoj utakmici, u najavi utakmice pred brojnim novinarima kaže:

- Moramo se veseliti ovakvoj utakmici, jer igramo protiv suparnika koji je ravan nama, kojeg ne možete lako pobijediti, te s kojim nema šale. Zato nam je priprema ove utakmice slična pripremama za kvalifikacijske dvoboje. Moramo biti ozbiljni i usredotočeni, jer ja dobro znam kako je snažna češka reprezentacija...

Gledali ste Češku, priupitali su novinari:

- Nisam, ali imam u svojem Šahtaru igrača iz češke reprezentacije, Tomasa Hubschmanna, izvrsnog tipa koji je isto sretan što oni igraju s Hrvatskom. Uspoređuju nas sa Španjolskom, prvakom svijeta po stilu igre. I mi volimo držati loptu kao Španjolci i on mi kaže da su se Česi zapravo odlučili za nas kad su vidjeli da mi igramo na sličan način kao i Španjolci, s loptom u nogama što više vremena i s kratkim pasevima. Nama je to pravi kompliment, veliko priznanje, no mi isto želimo nastaviti niz trijumfa iz prošle godine.

Je li ovo neka vrta generalne provjere za kvalifikacije protiv Gruzije u gostima 26. ožujka?

- Teško je to reći, Gruzija je slabija od Češke, no u nogometu se ne mogu tako ocjenjivati momčadi, jer sve bi bilo predvidivo, ali nije. Ali, pobjedom protiv Češke spoznali bi svoju snagu, sa samopouzdanjem i osjećajem moći bi otišli na taj krucijalan dvoboj u Gruziji. Zato nam sada treba pobjeda - veli Srna.

izvor: dnevno.hr