Srna otvoreno o bivšem izborniku

Srna otvoreno o bivšem izborniku

'Mi igrači i Niko Kovač smo doista htjeli pobijediti u svim utakmicama, među nama su uvijek bili odlični odnosi i atmosfera. Komunikacija je bila dobra. Medijski napisi o razilaženju igrača s Kovačem, bojkotu ili narušenim odnosima su glupost i novinarsko lešinarenje', rekao je Srna za Hinu.

'Čast mi je igrati za domovinu i biti njen kapetan te mi je, kao i svim igračima i bivšem izborniku Kovaču, strašno žao zbog posljednjih rezultata i razočaranja', kazao je u srijedu Srna u hotelu Gran Melía Fenix u centru Madrida gdje su odsjeli igrači Šahtara, koji su dan ranije u Ligi prvaka izgubili od Real Madrida 0-4.

Već 10. listopada Hrvatsku očekuje domaća utakmica protiv Bugarske, a onda i gostovanje na Malti 13. listopada, posljednja kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo.
'Mi jednostavno moramo otići na Europsko prvenstvo, dat ćemo sve od sebe u iduće dvije utakmice u kojima očekujem pobjede', istaknuo je kapetan.

On sa sigurnošću ne može reći tko će ih voditi protiv Bugarske i Malte: 'Nemam favorita za novog izbornika. Nitko me nije niti pitao za mišljenje o nekome od kandidata. Ne znam sa sigurnošću tko će to biti, no ja ostajem na raspolaganju Hrvatskoj dok god budem potreban. Svi izbornici su imali moju podršku, moje je da igram i dam sve od sebe na terenu'.

O neuspjehu u Azerbajdžanu i Norveškoj misli isto što i nakon tih utakmica. "Nažalost dogodio se niz nesretnih okolnosti, sve nam se loše poklopilo. Azerbajdžan je bio ključan, tamo nismo uspjeli zabiti i odigrati kako smo htjeli. S tim teretom smo otišli u Norvešku, pod imperativom pobjede. Danas, međutim, više nije nigdje jednostavno pobijediti, a ondje sam nažalost i ja pridonio porazu. Izostao je rezultat i to je platio Niko Kovač. Otišao je jer nismo ostvarili zacrtani cilj", dodao je Srna.
Napominje da sve što se događalo oko reprezentacije proteklih mjeseci loše utječe na igrače, te je rezultiralo padom s prvog na treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini: "Kazna oduzimanjem jednog boda, igranje protiv Italije pred praznim stadionom, svastika na Poljudu, zabrane navijačima, sve je to utjecalo na momčad".

B