Srna: Nećemo ići glavom kroz zid

Pričat ćemo nakon utakmice. Sada mogu jedino naglasiti da je cijela momčad koncentrirana i jedva čekamo maksimirski susret. Želimo profesionalno odraditi kvalifikacije do kraja. Nećemo ići glavom kroz zid niti ćemo se raspadati u igri. Mi smo favoriti u ovoj utakmici. Puni smo samopouzdanja. Svjesni smo da Turci dolaze odigrati susret bez opterećenja. S malom nadom - kazuje Srna.

Što je presudilo utakmicu u Turskoj?
- Nije utakmica u Istanbulu bila posebno drugačija od ostalih. Mi pristupamo uvijek isto. No, ovoga puta pokazali smo u pravom trenutku kvalitetu i karakter. Iako su u nas svi sumnjali. Nadam se da ćemo u ugodnom raspoloženju razgovarati i nakon zagrebačke utakmice.

Može li hrvatska momčad očekivati bjesomučne turske napade usred Maksimira?
- Ne vjerujem da će Turci jurnuti na nas. Nisu to učinili niti u Istanbulu kod 0:3. Hiddink je preozbiljan trener da bi svojoj momčadi dopustio ho-ruk igru. Na naša razmišljanja i igru sigurno neće utjecati niti turske priče kako je u njihovoj reprezentaciji raspad sistema te da su u Zagreb došli - na izlet.

Dugo je neizvjesnost opterećivala nastup Stipe Pletikose u Istanbulu. Ozljeda ligamenata prvog vratara hrvatske reprezentacije svakodnevno je u medijima provocirala priču o njegovom nasljedniku.

I nakon što se navijački puk podijelio između Subašića i Kelave, Pletikosa je zaliječen.
- Još me noga boli, ali zahvalio bih liječniku reprezentacije dr. Juri Rakiću što je injekcijama ubrzao proces zacijeljivanja. Svakim je danom situacija sve bolja - konstatirao je Pletikosa.

U Istanbulu se pred jedva osposobljenim Pletikosom pojavio kvartet (Vida, Schildenfeld, Šimunić i Ćorluka) koji nikada prije niti za stolom nije sjedio zajedno.
- I mene su iznenadili odličnom suradnjom. Ipak su trojica igrala na posve novim pozicijama. Čarli na lijevom beku, Vida je gotovo debitant, a niti Šifo nema previše iskustva. No, dosta smo razgovarali međusobno prije utakmice. Tijekom susreta to nije bilo moguće zbog silne buke. Ali, puno su nam svojim presingom pomogli napadači i igrači veznog reda.

Moglo bi se dogoditi da Pletikosa ima više posla u Maksimiru nego ga je imao u Istanbulu.
- Dugo sam u reprezentaciji i mogu relevantno procijeniti koliko je iskustvo u ovakvim situacijama dragocjeno. U Istanbulu, kada sam očekivao najviše posla bilo ga je najmanje. Sada se maksimalno koncentriram i pripremam kao i za svaku drugu utakmicu. U Turskoj će momčadi biti dosta novih igrača s kojima s tek trebamo "upoznati".

Izvor: slobodna dalmacija